Cabana Caraiman a fost scoasă la vânzare în urmă cu trei ani pentru 200.000 de euro. Fostul proprietar, un om de afaceri britanic, a deţinut clădirea timp de 16 ani. În 2019, cabana a fost scoasă la vânzare, dar cetăţeanul britanic nu a găsit un cumpărător.

Violonistul vrea să restaureze cabana

Violonistul Alexandru Tomescu a cumpărat celebra cabană.

Acesta vrea să restaureze cabana și să o reintroducă, în circuitul turistic. Până atunci, artistul merge acolo pentru mici reparații și îmbunătățiri la clădirea abandonată de mai mulți ani. 

Citeste si: Un tânăr a furat două mașini și a făcut accident cu ambele, neavând permis de conducere. Iată ce pedeapsă riscă bărbatul

Cabana a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Zeci de șoferi și-au găsit mașinile vandalizate într-o parcare din Capitală. Un necunoscut le-a scrijelit pe capote același mesaj- antena3.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

Citeste si: A fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuței, în România

Înălțarea cabanei s-a făcut cu sacrificii și cheltuieli foarte mari. Transportul materialelor de construcție a fost dificil, în lipsa drumurilor amenajate. Acestea au fost cărate anevois și pe bucățele, folosindu-se funicularul Fabricii de Hârtie din Bușteni, cai, măgari și căruțe.

Locul din România unde mamele nasc doar gemeni

Există o localitate în România în care femeile nasc doar gemeni și tripleți. Totuși există o explicație pentru acest fenomen.

Citeste si: Ziua Educației 2022: Elevii nu merg la școală pe 5 octombrie! Decizie oficială

Vorbim despre comuna Sângeorgiu de Mureș, aflată în județul Mureș. Natalitatea este în creștere acolo, iar numărul de femei și de tripleți născuți în acea localitate este cel mai mare din toată țara. Conform statisticilor, în această localitate s-au născut 60 de perechi de gemeni și de tripleți.

Citeste si: Prognoză ANM, 3 octombrie- 16 octombrie 2022. Iată cum va fi vremea în România în următoarele două săptămâni

Este un fenomen greu de explicat, însă primarul comuni pune acest lucru pe baza apei și aerului foarte sărat din zonă. Edilul este de părere că aceasta ar putea fi una dintre singurele explicații logice la acest fenomen pe care nimeni nu îl înțelege.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si