În perioada 3 octombrie- 16 octombrie 2022 temperaturile vor oscila. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarea perioadă țara noastră va avea parte de temperaturi cuprinse între 5 și 23 de grade, la munte înregistrându-se chiar și temperaturi cu minus.

Citeste si: Prognoza meteo în perioada 3- 9 octombrie 2022. Cum va fi vremea în această săptămână

Prognoza meteo în Banat

În zona Banatului, vremea va fi rece în primele zile, cu medii ale maximelor între 16 și 19 grade și ale minimelor între 5 și 10 grade, dar se va încălzi treptat, astfel că în intervalul 6- 11 octombrie maximele se vor situa între 20 și 23 de grade mediate regional, iar minimele între 6 și 10 grade. Ulterior, valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, cu maxime de 18- 20 de grade și minime de 8- 10 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul primei săptămâni și în cea mai mare parte a celei de a doua.

Citeste si: Meteorologii au emis Cod galben de vânt puternic

Prognoza meteo în Crișana

În Crișana, în primele două zile din interval vremea va fi mai rece decât în mod caracteristic datei, cu maxime în jurul a 16 grade, apoi se va încălzi treptat, astfel că, în perioada 5- 9 octombrie acestea se vor situa între 18 și 23 de grade, după care, până în 16 octombrie vor ajunge la 18- 19 grade. Temperaturile minime se vor situa între 8 și 10 grade mediate regional, mai scăzute în 5 și 6 octombrie, spre 5- 6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații  va fi mai ridicată în zilele de 5 și 6 octombrie și din nou în intervalul 12- 16 octombrie.

Citeste si: Hidrologii au emis Cod galben de inundații pe râuri din 15 județe

Prognoza meteo în Transilvania

Prognoza meteo în Transilvania va debuta cu valori termice mai scăzute decât în mod caracteristic datei, astfel că mediile maximelor vor fi de 14- 15 grade, dar din 5 octombrie și până în 9 octombrie vor crește treptat și se vor situa între 6 și 22 de grade. În a doua săptămână acestea vor mai scădea ușor și se vor menține la 18- 20 de grade mediat regional. Minimele termice se vor situa în medie între 4 și 8 grade, mai scăzute, spre 2- 4 grade în 6 și 7 octombrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în primele două zile și din nou în a doua săptămână a perioadei estimate.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 3- 5 octombrie 2022. Ce temperaturi sunt anunțate pentru prima parte a săptămânii. ANM anunță o răcire semnificativă în mai multe regiuni

Prognoza meteo în Maramureș

Deși vremea în Maramureș va fi rece în primele două zile, va intra într-un proces de încălzire până în data de 9 octombrie, astfel că mediile maximelor vor porni de la 14- 16 grade și vor ajunge la 20- 22 de grade. În a doua săptămână de prognoză vor mai scădea ușor, astfel încât vor coborî, mediat regional, până în jurul a 17 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, pornind de la 8 grade și atingând 4 grade în data de 6 octombrie, apoi vor crește ușor și se vor situa, în medie, între 6 și 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 3, 4 octombrie  și din nou între 12 și 16 octombrie.

Citeste si: Doi turiști au rămas blocați în masivul Bucegi

Prognoza meteo în Moldova

În zona Moldovei, vremea  va fi rece la începutul primei săptămâni, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 16 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie și cele mai ridicate în 8 octombrie. La începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice vor scădea și se vor situa în jurul normelor climatologice, cu temperaturi maxime, în medie, de 18- 20 de grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variații semnificative și se vor situa, în medie, între 5 și 8 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 4 octombrie și spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, luni, 3 octombrie 2022. Ploi abundente în toată țara

Prognoza meteo în Dobrogea

Valorile termice diurne în Dobrogea nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului, iar media maximelor se va situa între 19 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori la începutul primei săptămâni. Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 9 și 12 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul perioadei.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 3 și 4 octombrie și din nou spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Citeste si: Calendar ortodox 3 octombrie 2022: Ce sărbătoare este azi?

Prognoza meteo în Muntenia

La începutul primei săptămâni, vremea în Muntenia va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, media maximelor va fi de 18- 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie, iar spre sfârșitul acesteia valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a maximelor de 22- 23 de grade. În a doua săptămână din interval valorile termice vor scădea ușor și vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic, media maximelor urmând a se situa în jurul a 21 de grade. Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 6 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în 5 octombrie și cele mai ridicate după 6 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile din interval și din nou la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

Citeste si: Horoscop 4 octombrie 2022. Două zodii au noroc în plan financiar. Atenție, situații neprevăzute!

Prognoza meteo în Oltenia

În Oltenia, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 18 și 20 de grade, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste mediile climatologice în a doua parte a primei săptămâni, cu o medie a maximelor în jurul a 22 de grade. Valorile termice vor scădea în a doua săptămână, iar media maximelor va fi de 19- 20 de grade, valori apropiate de normalul termic. Temperaturile nocturne vor avea mici variații în prima parte a intervalului și vor fi cuprinse în medie între 6 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în 5 și 6 octombrie.

Probabilitatea de ploaie  va fi mai ridicată în prima zi și în ultima săptămână din interval.

Citeste si: Incredibil! Ce reacție a avut un român care munceşte în Kenya, după ce a venit în România şi s-a spălat la lighean

Vremea la munte

Vremea la munte va fi rece la începutul primei săptămâni, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 4 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în 3 și 4 octombrie, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 14 grade, urmând ca la începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice să scadă, iar media maximelor să se situeze în jurul a 10...11 grade, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între -1 și 6 grade, cu cele mai scăzute valori în 4 și 5 octombrie.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în primele 3 zile ale intervalului și din nou în a doua săptămână.

Citeste si: Anunțul de ultim moment al MAI. Mii de șoferi sunt vizați


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si