O nouă analiză a informațiilor genetice efectuată de un grup internațional de cercetători a găsit dovezi care sugerează că pandemia de COVID-19 provine de la animale infectate vândute pe o piață din Wuhan, China.

Citește și: EXCLUSIV: Destinațiile exotice, la mare căutare/ Agent turism: ”Nu mai este vorba de prețuri mici, ci despre experiențe, timp de calitate”

După cum a raportat prima dată de The Atlantic, biologul evoluționist francez Florence Débarre a descoperit recent date genetice interesante în baza de date globală de virusologie GISAID.

Câinii-raton, ținuți în condiții neigienice în piața din Wuhan

Datele au fost transmise de cercetătorii chinezi care au colectat secvențele genetice de pe piața de animale și fructe de mare din Huanan, care a fost analizată ca fiind epicentrul pandemiei de COVID-19.

S-a descoperit că mii de mamifere din specia câine-raton au fost vândute la piață, unde au fost ținute în spații înghesuite și neigienice.

Citește și: Beijing, confruntare cu „cel mai sever test Covid”. China raportează primele decese din ultimele 6 luni

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Datele genetice au sugerat că acești raton-câine vânduți pe piață ar fi putut transporta și elimina virusul SARS-CoV-2 în acel moment.

Analiza, care nu este exhaustivă și lasă loc unor cercetări suplimentare, a fost condusă de cercetătorii Kristian Andersen, Edward Holmes și Michael Worobey, potrivit The Hill.

Primii pe lista de suspecți pentru pandemia COVID-19: câinii-raton 

Primii pe lista de suspecți pentru pandemia COVID-19: câinii-raton 

Câinii-raton, primii pe lista de suspecți

Într-o comunicare cu publicația Atlantic, biologul Kristian Andersen a spus că nu știe sigur dacă ratonii-câinii au fost gazdele imediate ale virusului pentru a infecta oamenii, dar a spus că sunt „în frunte” pe lista de potențiale gazde, printre altele.

Citește și: VIDEO- China- în contradictoriu cu declarațiile șefului FBI în privința provenienței coronavirusului

Aceste descoperiri, care nu au fost publicate, au fost prezentate marți Grupului de consultanță științifică al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Originile noilor agenți patogeni.

Revista Science a remarcat că cercetarea transmisă la GISAID a fost eliminată de atunci la cererea celor care au depus datele inițiale.

OMS dă asigurări: COVID-19, comparabil cu pericolul gripei sezoniere  

COVID-19 va fi în curând comparabil cu pericolul gripei sezoniere, a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care speră să diminueze anual nivelul său de alertă maximală.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

''Cred că vom ajunge la un punct când vom putea considera COVID-19 în acelaşi fel în care considerăm gripa sezonieră, adică o ameninţate la adresa sănătăţii, un virus care va continua să ucidă, dar un virus care nu perturbă societatea sau sisteme spitaliceşti'', a declarat şeful programelor de urgenţă din cadrul OMS, Michael Ryan, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Alături de acesta, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că este ''foarte satisfăcut să constate că, pentru prima dată, numărul săptămânal al deceselor semnalate în decursul ultimelor patru săptămâni a fost mai mic decât cel

înregistrat în momentul când am utilizat pentru prima dată cuvântul ''pandemie'', în urmă cu trei ani''.

''Suntem cu siguranţă într-o situaţie mult mai bună astăzi decât în orice alt moment al pandemiei'', a remarcat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si