
1 din 3 | Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei

2 din 3 | Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei

3 din 3 | Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei
Remember Starea de Urgență? Pandemia de COVID-19 a avut un impact atât fizic, psihic, dar și social. Fenomenul a afectat toate categoriile de vârstă. Iată care au fost măsurile luate de România în urmă cu trei ani, din cauza pandemiei!
Pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta pe populație atât fizic, cât și psihic. Milioane de oameni și-au pierdut viața. De asemenea, economia a suferit modificări foarte mari.
În urmă cu 3 ani, în România a fost declarată Starea de Urgență din cauza pandemiei de COVID-19
Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei
Acum trei ani, un eveniment avea să schimbe viața unei lumi. Atunci când a început, nimeni nu a crezut că va fi un fenomen care se va duce atât de departe.
În urma infectării, 6,7 milioane de oameni și-au pierdut viața.
La nici un an de la producerea acestui fenomen, primii oameni care s-au vaccinat au fost în Marea Britanie, SUA și Uniunea Europeană.
Ce măsuri au fost luate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19
Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei
Pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, în urmă cu trei ani, a fost impus certificatul verde.
Pentru a fi obținut, era necesară vaccinarea. În magazinele esențiale, precum alimentare sau farmacii, accesul era permis și celor nevaccinați, doar dacă nu se aflau în interiorul unui centru comercial mare.În cazul copiilor cu vârsta sub cea de la care era autorizată vaccinare, aceștia puteau intra în zonele în care se impunea obligativitatea certificatului verde, doar dacă erau însoțiți de adulți vaccinați.
Mai mult de atât, a fost impusă purtarea măștii de protecție.
Aceasta trebuia să fie purtată în toate spațiile, indiferent dacă erau închise sau deschise, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.Pentru prevenirea virusului Covid-19, s-a impus și o carantină de noapte, între orele 22:00 și 5:00.
Circulația persoanelor nevaccinate și netrecute prin boală, în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 22:00-05:00, a fost interzisă cu anumite excepţii (deplasare la/de la locul de muncă, urgențe medicale etc.).
Cei care circulau după ora 22:00 trebuiau să prezinte certificatul verde (pe hârtie sau format electronic).
Barurile, cluburile și discotecile au fost închise. Evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), concertele şi spectacolele cu public, precum și accesul spectatorilor la competiţiile sportive, au fost închise.
Activitatea restaurantelor, cafenelelor, în interiorul clădirilor şi la terase a fost permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.
Citește și: Numărul cazurilor de pneumonie în creștere, în România
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.