VIDEO| Câinii puși să testeze pasagerii bolnavi de CORONAVIRUS

Pasagerii bolnavi de covid, care intră în țară prin aeroportul din Sibiu, vor fi identificați şi cu ajutorul câinilor. Este vorba despre un proiect pilot, care, dacă va avea succes, ar putea fi implementat și în alte locuri. Primii călători au fost deja testați.

Author: Georgiana Balaban duminică 18 iulie 2021 , 19:07

Câinii puși să testeze pasagerii bolnavi de CORONAVIRUS
Câinii puși să testeze pasagerii bolnavi de CORONAVIRUS.[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dav și Blue sunt doi dintre cei cinci câini care vor fi prezenți în următoarele două luni pe aeroportul din Sibiu. Patrupedele vor sta în zona terminalului „Sosiri” și vor „scana” toți pasagerii care ajung aici.

La intrarea în terminal a fost amenajat un culoar special în acest sens. Primii călători testați au sosit de la Veneția. Aproximativ 120 de persoane au fost testate cu ajutorul căţeilor special pregătiţi în acest sens.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat împotriva temutului virus?! Anunțul oficial

„Foarte bine. Ăsta e un lucru bun. Dacă cineva e bolnav, automat intră în izolare. V-a deranjat prezența lor? Nu, în niciun caz. Am amândouă dozele de vaccin.”, a zis un pasager.

Echipajele canine au fost pregătite la Centrul Chinologic din Sibiu.

Citeste si: Un mare actor și muzician rus a fost ucis de COVID-19

Pasagerii din aeroport- testați de echipajele canine

„Reacția câinelui este foarte evidentă pentru noi, dar și pentru un necunoscător, și anume faptul că începe să urmărescă persoana respectivă, este foarte interesat și practic dintr-o dată vezi că este schimbat câinele cand dă de o persoană infectată.”, a declarat Silviu Stan, agentul principal al centrului chinologic din Sibiu.

Citeste si: Vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 continuă. Ce transmit autoritățile

„Pasagerul este verificat de câine. În momentul în care trece, va aștepta 7-8-10 secunde în acel spațiu delimitat, moment în care câinele detectează acel miros specific infectării cu covid și semnalează instructorului.”, a menționat Leonard Bala, comisarul-șef al centrului chinologic din Sibiu.

În cazul in care o persoană infectată va fi detectată de un câine polițist ca fiind suspectă covid sauz infectată, atunci aceasta va fi invitată să facă un test rapid. Dacă rezultatul va fi pozitiv, va trebui să se supună regulilor în vigoare.

„Activitatea Poliției de Frontieră se desfășoară normal, chiar dacă activitatea de verificare se face și cu câinii de serviciu.”, a completat Dorin Muntean, comisarul-șef al Poliției de Frontieră din aeroportul Sibiu.

Testele vor fi gratuite și sunt asigurate de DSP, care va coordona această activitate pe aeroportul din Sibiu.

Citeste si: Vaccinarea în România! Doar 8.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si