VIDEO - Animale slabe și chinuite șochează la Grădina Zoologică din Brăila

Poliția Animalelor... doarme? se-ntreabă - revoltați - cei care au descoperit - de curând - că leii de la Grădina Zoologică din Brăila sunt piele și os.

Webeditor: Iulian Ciurea miercuri 09 iunie 2021 , 19:47

Animalele slabe i-au șocat pe vizitatorii de la Grădina Zoologică din Brăila
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Cu un urlet mai degrabă sfâșietor decât înfiorător, leul din imagine- ținut în captivitate la Grădina Zoologică din Brăila- imploră parcă îndurare. Pare atât de slăbit încât nu se mai ține pe picioare așa că mai mult zace laolaltă cu alte 4 animale piele și os.

Adăpostul se întinde pe câțiva metri de pământ și un petic de beton în care leii umblă ca hipnotizați. N-au parte de savană- așa cum ne sugerează afișul de la intrare- doar de câțiva copaci care cu greu reușesc să le țină umbră.

Animalele slabe i-au șocat pe vizitatorii de la Grădina Zoologică din Brăila

Suferința animalelor i-a șocat pe cei care au văzut această imagine- postată de un vizitator pe internet.

„Pur și simplu mi-au dat lacrimile când am fost acolo. Am stat 20 de minute (...)Acei indivizi trebuie să plateasca pentru chinul în care trăiesc bietele suflete. Mi-aș dori să facem o petiție sau orice ca să se închidă acea mizerie!

Nu mai încurajați pușcăriile pentru animale prin vizite! Animalele astea merită să fie duse în rezervații și sanctuare!”, au scris oamenii pe internet.

Grădina Zoologică Brăila se află administrarea primăriei, iar Meluța Drăguț- aflată și-n fruntea Administrației Piețelor- ocupă funcția de director încă din 2016.

Am încercat să aflăm de la dumneaei ce se întâmplă cu animalele însă n-am găsit-o la serviciu.

Totuși, Meluța Drăguț a acceptat să stea de vorbă cu noi telefonic. Răspunsul ei a fost neașteptat:

„Nu sunt slabi... Dacă vreți să intrați în interior să-i vedeți... Dar sunt foarte bătrâni. Dar nu sunt slabi! Asta vă spun: NU sunt slabi!”, susține Meluța Drăguț.

Directoarea Grădinii Zoologice din Brăila susține că animalele sunt doar bătrâne

Meluța Drăguț susține că are și acte care dovedesc că animalele sunt bine îngrijite. Ba mai mult- de când e director- ar fi făcut mai multe investiții în Grădina Zoologică.

Cei care au călcat măcar o dată în parcul Zoo se-ntreabă însă- Unde s-au dus banii?!

Mari Grădini Zoologice din țară au fost închise și pentru mai puțin. Cea din Timișoara- de pildă- nu mai primește vizitatori de când primarul a decis că animalele nu pot fi îngrijite- deocamdată- la standarde europene.

Cea din Piatra Neamț are- de asemenea- lacătul pus din pricina unor nereguli grave descoperite de jurnaliștii de la Asta-i România.

În urma reportajului șocant, ursul traumatizat pe care l-au filmat cum se învârte în cerc a fost dus la sanctuarul de la Zărnești.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si