Calarasi, orasul din Romania care se stinge incet! Aici a fost distrus un combinat care putea sa ofere locuri de munca pentru toti somerii din judet

Daca in unele zone ale tarii, patronii alearga dupa angajati si tot nu-i gasesc, exista si orase unde un loc de munca ar fi aur curat.

C.I.P., joi 07 martie 2019 , 17:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sunt orasele care mor, iar Calarasi se numara printre ele. Culmea, aici a fost distrus un combinat care putea angaja mii de oameni, mult mai multi decat cei 4 mii de someri din judet.

Citeste si: Descoperire macabră! 269 de cadavre de copilași cu vârste între 5 și 14 ani au fost găsite! "Cei mici au fost îngropați e vii!"

Credeti ca toti tinerii vor sa plece din tara? Ei bine, unii trag spre casa. Acest tanar vrea sa ramana in Calarasi, dar zi de zi se intreaba cum isi va castiga painea. Putinele variante disponibile presupun munca multa, fara o rasplata stralucita.

Construit la finalul anilor 70, combinatul a costat 2 miliarde de dolari.

La marginea orasului rasar ruinele unui complex siderurgic urias. Candva, combinatul a avut propriul port si o gara. Peste 6 mii de oameni lucrau aici.

Citeste si: Imaginea care te lasă mut! Un băiețel fără adăpost își face temele la lumina unui fast-food

Dupa 90, combinatul a fost distrus, bucata cu bucata. S-au vandut sute de mii de tone de metal. "Era aici puhoi de lume. Da, mii, mii, mii de oameni. Acum e pustiu. Stau copiii, unde sa se duca? Au facut liceu, facultate si vantura parcul.", spun oamenii.

Situatia e tragica. Judetul Calarasi are iesire la Dunare, dar suprafete agricole intinse au fost vandute strainilor. Macar de trecutul industrial autoritatile ar fi putut sa profite acum, dar... cine sa o faca?!

Citeste si: O nouă tentativă de sinucidere la metrou! Un bărbat de 62 de ani s-a aruncat în fața trenului, la Lujerului!

Mii de oameni traiesc din ajutorul de somaj. Tinerii au putine optiuni. Pleaca din oras sau… pierd vremea!

 

Te-ar putea interesa si