Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?

Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Iată ce sărbătoare religioasă este prăznuită miercuri de Biserica Ortodoxă şi ce nu ai voie să faci în această zi!

Author: Alina Raducu marți 28 septembrie 2021 , 18:46

Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?

Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Calendar ortodox 29 septembrie 2021. Sfantul Chiriac Sihastrul s-a nascut la anul 448, pe timpul imparatului Teodosie cel Mic, in Corint.

Deoarece era nepotul Episcopului Petru al Corintului, inca de copil a fost hirotesit citet al bisericii catedralei.

Cine a fost Sfântul Chiriac Sihastrul?

Astfel, la varsta de doar optsprezece ani, Chiriac ajunge la Ierusalim unde il cunoaste pe Sfantul Eftimie, care, i-a prorocit ca va ajunge un mare duhovnic. Sfantul Efitimie l-a tuns in monahism trimitandu-l totodata la Sfantul Gherasim de la Iordan. Aici Sfantul Chiriac a petrecut vreme de noua ani.

Însă, dupa moartea Sfantului Gherasim s-a intors la Manastirea Sfantului Eftimie. Dupa zece ani, fugind de slava oamenilor, a sihastrit in locuri diferite, in cele din urma stabilindu-se la Manastirea Sfantului Hariton.

Sfantul Chiriac Sihastrul a spus despre sine ca in toate zilele vietii lui lumina soarelui nu l-a vazut mancand, nici a apus fiind el suparat pe cineva.

Sfântul Chiriac Sihastrul a fost cunoscut atat pentru nevointele sale cat si pentru darul facerii de minuni. Sinaxarul il aminteste ca "puternic vindecator al bolnavilor, si bland mangaietor al celor intristati”.

Citeste si: Pe ce dată pică Sf. Dumitru în 2021?

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?

Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?

Citeste si: Pelerinaj Sf Parascheva 2021: În ce perioadă puteţi merge la Iaşi?

Totodată, Sfantul Chiriac a fost si un mare luminator al Bisericii, Stalp al Ortodoxiei, luptand mai ales impotriva ereziilor lui Origen. Sfantul Chiriac a trecutla cele veșnice in anul 557.

Troparul Sfântului Cuvios Chiriac Sihastrul

„Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Chiriac. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri”.

Citeste si: Calendar ortodox octombrie 2021: Cele mai importante sărbători din această lună  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si