Pelerinaj Sf Parascheva 2021: În ce perioadă puteţi merge la Iaşi?

Pelerinaj Sf Parascheva 2021. Află când poți merge la Iași, la pelerinajul dedicat Sfintei Parascheva!

Author: Alina Raducu vineri 17 septembrie 2021 , 19:52

Pelerinaj Sf Parascheva 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Află când va avea loc pelerinajul de  Sf. Parascheva în 2021!

Când puteți merge la Iaşi, la pelerinajul Sf. Parascheva?

În fiecare an, în calendarul creștin ortodox, Sfânta Parascheva este sărbătorită la data de 14 octombrie. Ca și până acum, și în 2019, la Iași, unde se află moaștele Sfintei Parascheva sunt așteptați peste 100.000 de credincioși din toată țara. O noutate în 2019 este că, de hramul Sfântei Parascheva vor fi aduse şi Moaştele Sfântului Spiridon din Corfu.

De obicei, evenimentele dedicate Sfintei Parascheva durează timp de 5 zile, timp în care credincioșii se pot închina la moaștele Cuvioasei Parascheva. Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase pe baldachinul din curtea Ansamblului Mitropolitan pe 11 octombrie.

Pelerinaj Sf Parascheva 2021

Pelerinaj Sf Parascheva 2021: În ce perioadă puteţi merge la Iaşi?

Citeste si: Pe ce dată pică Sf. Dumitru în 2021?

Cine a fost Sfânta Parascheva?

Sfânta Cuvioasa Parascheva mai este cunoscută si sub numele de Paraschiva, este praznuita de catre creștinii ortodocși in fiecare an, în data de 14 octombrie.

Citeste si: Imaginile durerii! Un bărbat a fost îngropat de viu 48 de ore lângă soția moartă după cutremurele din Turcia- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Totodată, Sf. Parascheva mai este cunoscuta ca fiind sfanta patroana a Moldovei. Cuvioasa este sarbatorita nu doar de catre Biserica Ortodoxa Romana ci si de catre alte biserici de rit oriental.  

Sfânta Parascheva s-a nascut in secolul al XI-lea in satul Epivata din Tracia. Parintii acesteia erau crestini, dar si bogati avand multe averi. Cuvioasa a fost botezata si crescuta de catre parintii ei in credinta crestina. A fost o fire foarte evlavioasa, mergea de fiecare data cand se ivea ocazia la biserica Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu impreuna cu mama ei. La varsta de 10 ani, intr-o zi cand era in biserica a auzit urmatoarea fraza din Evanghelie: ”Cel ce voiește să vină după Mine, să se lepede de sine și să ridice Crucea sa și să urmeze Mie” (Luca 9, 23 )”.

Citeste si: Sfântul Ciprian 2021: Pe ce dată pică această sărbătoare?

Citeste si: „Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin- kfetele.ro

Citeste si: Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o- radioimpuls.ro

Când avea vârsta de 25 de ani, Sfintei Parascheva i s-a arătat un înger  în vis și i-a spus sa se întoarcă la locurile părințești. Ascultând glasul îngerului, s-a întors pe tărâmul natal. Pe drumul de întoarcere a avut parte de obstacole. Corabia pe care se afla a fost pe punctul de a se scufunda în mijlocul unei furtuni puternice. În acele momente grele, tânăra Parascheva a strigat: „Kalikratei”, aceasta fiind denumirea atribuită ulterior țărmului pe care s-a aflat. Pe pământul părintesc a construit un cămin pentru orfani și săraci și a îngrijit Biserica Sfinților Apostoli.

Citeste si: Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Ce nu ai voie să faci în această zi?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si