Calendar ortodox, luni, 30 septembrie. Cui trebuie să spui ”La mulți ani!” astăzi

Sărbătoare mare pentru creştini, luni, în ultima zi din luna septembrie. Un mare Sfânt al creştinătăţii este prăznuit în această zi. Astfel, Sfântul Grigorie Luminătorul este închinat de Biserică pe data de 30 septembrie.

Author: R.B. luni 30 septembrie 2019 , 09:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sfântul Grigorie Luminătorul a urmat calea credinţei încă de mic, fiind şi botezat. Ajuns la maturitate, Sfântul Grigorie Luminătorul s-a căsătorit şi a avut doi fii. După ce a propovăduit drumul spre Dumnezeu în Cezareea Capodociei, Sfântul Grigorie Luminătorul s-a întors în Amernia, locul său natal, acolo unde i-a botezat pe locuitori şi a distrus locaşurile închinate idolilor.

Vestea a ajuns şi la urechile regelui, care s-a mâniat. În cele din urmă, Sfântul Grigorie Luminătorul a avut puterera să-l convertească şi pe rege la credinţă, care a acceptat, de altfel, să fie şi botezat.

Citeste si: Sărbătoare mare duminică. Un sfânt important apare în calendar. Mulți români îi poartă numele

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

De asemenea, luni, pe 29 septembrie, dacă aveţi rude sau cunoştinţe care poartă numele Sfântului Grigorie este bine să le spuneţi "La mulţi ani", iar dacă aveţi rude plecate dintre noi, nu ezitaţi să daţi ceva de pomană.

Citeste si: Sărbătoare mare joi. Sfântul Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit în această zi

Sursa: spynews.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si