"California acţionează de urgenţă la toate nivelurile de guvernare pentru a încetini răspândirea variolei maimuţei, prin mobilizarea testelor noastre robuste, monitorizarea contacţilor şi prin parteneriatele comunitare consolidate în timpul pandemiei pentru a ne asigura că persoanele cele mai expuse riscului sunt în vizorul nostru pentru vaccinuri, tratament şi asistenţă", a declarat Gavin Newsom, citat într-un comunicat.

California se confruntă cu 800 de cazuri de variola maimuței

Autorităţile statului american California au transmis că 98,3% dintre cele 800 de cazuri au fost confirmate la bărbaţi, dintre care majoritatea se identifică ca făcând parte din comunitatea LGBTQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgen, queer). Acest virus se răspândeşte în mare măsură printre bărbaţii homosexuali precum şi printre persoane transgen şi nonbinare.

Citeste si: Un bărbat de 45 de ani din Peru, infectat cu variola maimuței, a decedat

Proclamaţia guvernatorului facilitează coordonarea răspunsului statului la focar şi permite lucrătorilor din cadrul serviciilor medicale de urgenţă să administreze vaccinuri.

California a distribuit peste 25.000 de doze de vaccin 

Conform biroului guvernatorului american, peste 30 de unităţi şi furnizori din tot statul oferă tratament pentru variola maimuţei, cu toate că accesul la medicamentul antiviral prescris, Tecovirimat, este, de asemenea, limitat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: India a confirmat primul deces cauzat de variola maimuței

"Vom continua să lucrăm cu guvernul federal pentru a asigura mai multe vaccinuri, creşterea gradului de conştientizare cu privire la reducerea riscului şi sprijinirea luptei comunităţii LGBTQ împotriva stigmatizării", a transmis Newsom.

Simptomele variolei maimuţei sunt similare cu variola, deşi de obicei mai blânde. Cei infectaţi cu acest virus prezintă iniţial febră, dureri, umflarea ganglionilor limfatici, frisoane şi epuizare.

Mai apoi, ei dezvoltă o erupţie cutanată, care începe de obicei pe faţă, apoi se răspândeşte, transformându-se în vezicule cu puroi.

Citeste si: VIDEO- A fost raportat primul pacient cu ciupercă neagră din acest an. Ce este și care este starea de sănătate a pacientului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si