Camera Deputaților a adoptat un nou proiect. Toți șoferii trebuie să știe asta

Camera Deputaţilor a adoptat decizional un proiect prin care vehiculele rutiere lente vor putea fi înregistrate la RAR.

Author: Catalina Popa marți 27 octombrie 2020 , 20:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege care modifică Ordonanţa Guvernului 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România. Astfel, conform propunerii legislative a UDMR introduce posibilitatea pentru vehiculele rutiere lente de a fi înmatriculate şi înregistrate la Registrul Auto Român (RAR).

Citeste si: VIDEO- Carantină prelungită, oameni revoltați. Încă 14 zile

Care vehicule intră în categoria "vehicolelor rutiere lente"

În sensul prezentei legi, vehicul rutier lent este „vehiculul antrenat de un motor încorporat şi care, constructiv, nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”.

La articolul 1 e introdus un nou alineat cu următorul cuprins: „Sunt exceptate de la prevederile alin (1) privnid omologarea vehiculelor rutiere lente, care au fost deja înmatriculate într-un stat membru al Uniunii Europene”.

Citeste si: Când vor primi românii prima tranșă de vaccin anti-covid! Nelu Tătaru vine cu vești bune

„Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) vehiculele rutiere noi achiziţionate până la data de 30 aprilie 2020, aparţinând categoriei T1, nivel de poluare I, echipate cu motoare a căror putere din construcţie se situează între 37 şi 75 kW. Aceste vehicule vor fi omologate, la cererea deţinătorilor în vederea eliberării cărţi de identitate, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi”, mai arată

un amendament al deputatului UDMR Benedek Zacharie.

Deputatul UDMR precizează că amendamentul vizează tractoare agricole sau forestiere achiziţionate din fonduri nerambursabile şi a coror înregistrare este absolul necesară pentru a putea fi utilizate potrivit scopului pentru care au fost achiziţionate.

Senatul a adoptat proiectul pe 26 noiembrie 2019, iar votul de adoptare al Camerei Deputaţilor a fost unul decizional. Astfel, legea merge la promulgare.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si