Poliţiştii de frontieră au descoperit heroină în valoare de 1,5 milioane de euro, într-un camion

Poliţiştii de frontieră au descoperit 50 de kilograme de heroină, în valoare de 1,5 milioane de euro, într-un camion cu care un cetăţean bulgar încerca să intre în România pe la PTF Calafat.

G.B., luni 25 mai 2020 , 18:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”În data de 24.05.2020, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul bulgar S.I., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare maro, cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină”, a transmis, luni, Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au descoperit heroină în valoare de 1,5 milioane de euro, într-un camion

Cetăţeanul bulgar a declarat că geanta de voiaj nu îi aparţine, aceasta fiindu-i înmânată de un prieten, în vederea transportării acesteia în Elveţia.

Întreaga cantitate de substanţă a fost ridicată de către lucrători B.C.C.O. Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

camion heroină românia

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Citeste si: Roman a cerut punerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a unor proiecte iniţiate de PSD, "bombe care pot exploda în orice moment"

Citeste si: Tragedie la Ploiești. Un elev s-a aruncat în fața trenului

Citeste si: Cartel Alfa acuză Executivul că intenţionează să modifice legislaţia care prevede majorarea punctului de pensie

Totodată, capul tractor a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora peste 1.500.000 euro.

Citeste si: Au aparut focare de coronavirus dupa relaxarea din 15 mai. Doua localitati au intrat in carantina

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si