Campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani va începe miercuri

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că, miercuri, 2 iunie, ar putea să înceapă campania de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, unde se va utiliza vaccinul produs de Pfizer/BioNTech.

Author: Alina Raducu luni 31 mai 2021 , 18:36

Campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani va începe miercuri
Campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani va începe miercuri[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, respectarea termenului este condiţionată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenţia Europeană a Medicamentului, potrivit calendarului agreat.

CNCAV a transmis mai multe informații privind campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani

”Campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai a.c., recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile. Pentru facilitarea înscrierii la programare, platforma electronică va fi optimizată şi, începând cu data de 1 iunie, permite înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinţilor, tutorilor sau ale aparţinătorilor legali”, a

anunțat CNCAV.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani va începe miercuri
Campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani va începe miercuri[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Programul Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19 va fi aprobat de Guvern

Vaccinarea copiiilor cu vârsta curpinsă între 12 și 15 ani se va efectua fără programare

Totodată, vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor se se va face fără o programare prealabilă în platformă, ci prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se va administra acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough.

Citeste si: Toate persoanele care se vor vaccina marți, 1 iunie 2021, la centrul drive-thru din Piața Constituției vor primi bilete gratuite la teatre și muzee  

”Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)”, au mai transmis autorităţile.

Conform EMA, rezultatele obținute din studiile clinice arată o siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19 Pfizer/BioNTech în cazul copiilor între 12 şi 15 ani, sens în care eficacitatea la aceştia este foarte mare.

Citeste si: Câte persoane care nu sunt din aceeași familie pot sta la aceeași masă, la terasă, după 1 iunie? CNSU a stabilit noile măsuri de relaxare

Totodată, din studiile clinice rezultă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinaţi anti-COVID nu s-au raportat cazuri noi, față de lotul copiilor nevaccinaţi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si