Campion olimpic de patinaj dezamăgit de România. Rusul a căzut pe gheață la Cluj

Evgheni Plushenko a venit la Cluj weekendul trecut pentru a susține un act artistic de neuitat. Campionul a căzut pe gheața de la Cluj după ce a lovit cu patina o țeavă de pe mijlocul patinoarului.

G.B., marți 10 decembrie 2019 , 20:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Kings on Ice, unul dintre cele mai renumite spectacole de patinaj din lume a avut loc la Cluj weekendul trecut. Vedetele spectacolului au fost Evgheni Plushenko și violonistul Edvin Marton.

Patinoarul amenajat în BT Arena nu a fost pregătit pentru show la data și ora programată. Inițial trebuia să aibă loc pe 7 decembrie, sâmbătă seara de la ora 19:00, iar spectacolul a fost amânat pentru 8 decembrie, duminică dimineața, la ora 09:30. Duminică seara, însă, mai era programat un astfel de spectacol la Budapesta.

Fanilor li s-au promis trei ore de spectacol, însă în final a fost doar o oră în care patinatorii au fost nevoiți să evite gheața, crăpăturile și țevile. Din cauza condițiilor improprii Evgheni Plushenko, a lovit o conductă de pe mijlocul patinoarului și apa a început să țâșnească.

Dublul campion olimpic s-a simțit dezamăgit de rezultatul spectacolului grandios, care de fapt a fost un eșec. Rusul a transmis un mesaj la finalul spectacolului în care i-a lăudat pe fanii prezenți, dar a criticat și starea patinoarului: „Astăzi a fost cel mai uimitor spectacol din viaţa mea. Spectacolul trebuia să aibă loc ieri (sâmbătă-nr), la 19-00, dar la 18-00, gheaţa nu era nici măcar îngheţată: bălţi, tuburi lipite, ar fi imposibil să sari, să patinezi.

Campion olimpic de patinaj dezamăgit de România. Rusul a căzut pe gheață la Cluj

Nu am văzut niciodată aşa ceva. Împreună cu organizatorii, echipa noastră şi-a asumat riscul şi a amânat spectacolul pentru această dimineaţă (n.r. duminică) la 9.30, pentru că seara avem deja spectacol la Budapesta.”

Campion olimpic de patinaj dezamăgit de România. Rusul a căzut pe gheață la Cluj

Evgheni Plushenko a ținut și să precizeze că nu se aștepta ca sala să fie atât de plină: „Sincer, nu mă aşteptam să văd sala plină la un eveniment organizat atât de devreme. Am patinat mai mult de 3.000 de spectacole de-a lungul vieţii mele, dar nu am avut niciodată astfel de probleme cu gheaţa (problemă care nu a fost rezolvată până la urmă) şi nu am patinat niciodată pentru public atât de devreme dimineaţa.

Gheaţa ne-a dezamăgit oricum, pe lângă gaura din mijlocul gheţii, pe care toată lumea o înconjura cu grijă, până la sfârşitul spectacolului, gheaţa a început să se topească şi să se crape, dar tot am riscat să sar cu Sanya (n.r. fiul său) în final. El a sărit şi a căzut, am sărit şi eu, am lovit o conductă de apă cu o patină şi a fost ca Fontana din Trevi.

Citeste si: Cat de generoasă este Simona Halep cu prietenii ei! Dezvăluiri incredibile despre marea campioană

Aţi văzut vreodată aşa ceva? Eu, cu siguranţă, nu am văzut! Am avut astfel de spectacol de neuitat. Nu-mi pot imagina ce vor face organizatorii cu compania care trebuia să asigure gheaţa, dar ieri spectatorii au vrut să ne „sfâşie” din cauza amânării spectacolului, iar astăzi, la final am fost ovaţionaţi în picioare! În Europa, oamenilor încă le place patinajul ceea ce este foarte frumos! Mulţumesc Cluj-Napoca, multă dragoste”, a fost mesajul campionului rus.

Campion olimpic de patinaj dezamăgit de România. Rusul a căzut pe gheață la Cluj

Organizatorii au anunțat că vor returna banii spectatorilor, scrie fanatik.ro. Firma care a organizat evenimentul va înapoia banii pe bilete. Deși momentul artistic trebuia să înceapă sâmbătă seara la ora 19:00, mii de oameni au așteptat în frig să intre la spectacol până când au fost anunțați că show-ul nu poate avea loc. Prețul biletelor la show-ul Kings on Ice a fost între 111 lei și 330 de lei.

Citeste si: Salată de icre. Cum repari icrele tăiate. Secretul unei reţete delicioase

Organizatorii nu își văd vina, ba chiar aruncă culpa pe compania care trebuia să asigure gheața: „Din cauza întârzierii realizării patinoarului, de către firma de producţie din Ungaria, am fost nevoiţi să amânăm spectacolul KINGS on ICE Cluj-Napoca, în data de 8 decembrie, la ora 9:30. Show-ul în premieră mondială nu va suferi nicio modificare( durata programului se datorează excluderii pauzelor dintre momentele artistice). Accesul se va putea face începând cu ora 8:00. Ne cerem scuze pentru disconfortul cauzat!” .

Campion olimpic de patinaj dezamăgit de România. Rusul a căzut pe gheață la Cluj

Citeste si: Ella de la „Puterea Dragostei” a fost acuzată de furt. Ce concurentă a rămas fără lenjeria intimă?

Compania care a organizat spectacolul „Kings on Ice" de la Cluj-Napoca a fost amendată cu 50.000 de lei de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

„În urma cercetării a 30 de reclamații depuse împotriva organizatorului Kings on Ice, s-au descoperit mai multe deficiențe. Prin neasigurarea suprafeței de gheață, conform standardelor, evenimentul a fost reprogramat pentru a doua zi, dată la care suprafața gheții prezenta neconformități, consumatorii au fost ținuți în condiții improprii, în frig, nefiindu-le permis accesul cum era în program, nu a existat comunicare referitoare la reprogramarea spectacolului și nici privind recuperarea sumelor plătite, spectacolul trebuia să țină 120 de minute și a fost comprimat la 70 de minute. Organizatorul a fost sancționat contravențional cu amenda de 50.000 de lei", se arată în comunicatul CJPC Cluj.

Evgheni Plushenko deține două medalii olimpice de aur(2006 şi 2014).

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si