Când este prima zi de înscriere în programul Rabla pentru electrocasnice?

Ministrul Mediului, Tánczos Barna a anunțat că vineri este prima zi de înscriere în programul Rabla pentru electrocasnice, bugetul fiind de 75 de milioane de lei.

Author: Alina Raducu marți 11 mai 2021 , 18:30

Când este prima zi de înscriere în programul Rabla pentru electrocasnice?
Când este prima zi de înscriere în programul Rabla pentru electrocasnice?[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în cadrul acestui program vor exista nouă categorii de produse din care beneficiarii își pot alege, printre care: maşini de spălat rufe, maşini de spălat

vase, aparate frigorifice, laptopuri.

"Săptămâna aceasta lansăm programul Rabla electrocasnice, un program aşteptat. Vineri este prima zi când beneficiarii se pot înscrie în program. Bugetul este de 75 de milioane de lei, peste 200.000 de beneficiari, ne aşteptăm la un număr foarte mare de beneficiari pe nouă categorii de produse: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate frigorifice, este prima categorie care se va finanţa în prima fază. A doua categorie sunt televizoarele, laptopurile şi tabletele, iar a treia categorie aparatele de aer condiţionat, aspiratoarele şi uscătoarele de rufe. Am modificat categoriile de clasă energetică pentru că la nivel european aceste încadrări s-au modificat la sfârşitul anului 2020. A fost nevoie de o reîncadrare a echipamentelor noi astfel încât să corespundă cu cerinţele şi regulamentul european”, a anunțat ministrul Mediului.

Tánczos Barna a dat detalii și despre noile sumele acordate în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, fiind diferite de la o categorie la alta

"Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, 400 de lei pentru maşini de spălat vase, având cel puţin noua clasa energetică D, la maşinile de spălat rufe cel puţin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiţionat care trebuie să fie în cel puţin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puţin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puţin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++,

200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an şi 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete”, a declarat Tánczos Barna.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, undă verde pentru nunți, botezuri și evenimente private (VIDEO)

Tánczos Barna a explicat cum vor putea beneficiarii să se înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice

"În ediţia trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem şi în prima fază, printr-un proces foarte simplu se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic. Trebuie să menţioneze nume, prenume, localitate, judeţ, cod numeric personal, adresă de email şi număr de telefon valid şi are opţiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere că punem la dispoziţia AFM datele personale”, a spus ministrul.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a prezentat topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Ce județ are cea mai mică rată

Potrivit Ministrului Mediului, programul rabla va dura timp de o săptămână, însă ma apoi programul va fi împărțit în trei etape.

"Prima etapă se va desfăşura în perioada 21 mai- 3 iunie şi va viza maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi aparatele frigorifice. Etapa a doua, între 4 şi 17 iunie, pentru televizoare, laptopuri şi tablete, etapa a treia se va desfăşura în perioada 18 iunie – 1 iulie pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare şi aspiratoare”, a mai adăugat ministrul Mediului.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si