Administrarea vaccinul Pfizer la copiii cu vârste între 12 și 15 ani, autorizată de către agenţia americană a medicamentului

Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor, a aprobat luni, 10 mai 2021, folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, scrie NBC News.

Author: Andreea Bolocan marți 11 mai 2021 , 08:34

Vaccinare copii anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vaccinul produs de companiile Pfizer și BioNTech a fost aprobat în SUA în luna decembrie a anului 2020 pentru folosirea în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani. FDA a modificat acum autorizaţia pentru a include copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

20.000 de unităţi farmaceutice sunt pregătite pentru vaccinarea adolescenților

Săptămâna trecută, preşedintele american Joe Biden a spus la Casa Albă că administraţia „este gata să se mişte imediat pentru a organiza aproximativ 20.000 de unităţi farmaceutice în ţară pregătite să vaccineze aceşti adolescenţi imediat ce FDA îşi dă acordul”.

Citeste si: Vaccinarea în farmacii. Când va fi posibilă aceasta

Pentru a putea începe administrarea vaccinurilor Pfizer în rândul tinerilor, mai întâi, Comitetul consultativ privind practicile de imunizare (ACIP) de la Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC) se va întruni miercuri pentru a actualiza recomandarea referitor la ce persoane ar trebui să primească serul Pfizer.

Când se va putea administra vaccinul Pfizer în rândul tinerilor

În momentul în care şeful CDC, dr. Rochelle Walensky, va semna recomandările comitetului, primele doze vor putea fi administrate copiilor cu vârste de peste 12 ani în câteva zile.

De asemenea, vaccinul Pfizer, în două doze administrate la distanţă de trei săptămâni, va fi acelaşi cu cel care sunt imunizaţi adulţii, a spus FDA. 

Dacă primeşte acceptul din partea CDC, imunizarea cu acesta ar putea diferi de la stat la stat. Autorizaţia FDA se aplică pe întreg teritoriul SUA, dar anumite unităţi şi farmacii ar putea să nu administreze dozele adolescenţilor mai tineri, în funcţie de normele şi regulamentele statului. Totodată, este avută în plan şi livrarea vaccinurilor către birourile pedriatrilor, precum şi în centre comunitare.

Vaccinare copii anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Testarea COVID-19 se poate face și în farmacii. Ce au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății

Vaccinul Pfizer este 100% eficient pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani

În luna martie a anului 2021, compania Pfizer a transmis că datele rezultate din a treia fază a studiului clinic arată că vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNTech este 100% eficient în prevenirea dezvoltării bolii la copii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Serul dezvoltat de Pfizer și BioNTech este singurul disponibil în Statele Unite pentru persoanele cu vârste sub 18 ani. Johnson & Johnson studiază un ser într-o doză pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, iar Pfizer şi Moderna au început de asemenea studiile pe copii cu vârste de peste 6 luni. Aceştia vor fi monitorizaţi jumătate de an, iar rezultatele sunt aşteptate la finalul anului viitor.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si