Valeriu Gheorghiță a prezentat topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Ce județ are cea mai mică rată

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că judeţele cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală sunt Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov, Timiş, iar la polul opus, cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt judeţele Neamţ, Bacău, Giurgiu, Botoşani şi Suceava.

Author: Andreea Bolocan marți 11 mai 2021 , 11:59

Topul județelor cu cea mai mare rată a vaccinării anti covid
Topul județelor cu cea mai mare rată a vaccinării[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bucureștiul este județul cu cea mai mare rată a vaccinării

În cadrul unei conferințe de presă, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că rata de acoperire vaccinală în Bucureşti este de aproape 34 la sută din populaţia rezidentă şi de 40 la sută la populaţia peste 16 ani. 

„La Bucureşti, acoperirea vaccinală este de 33,8% din populaţia rezidentă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Acesta a mai spus că dacă este eliminată populaţia sub 16 ani rezultă o acoperire de peste 40% din totalul populaţiei. „Asta explica evoluţia favorabilă a pandemiei”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Pe locul doi, în topul județelor cu cea mai mare rată a vaccinării se află judeţul Cluj cu o acoperire de 30,2% din totalul populaţiei şi de 35,7% din total, fără persoanele sub 16 ani. De asemenea, în oraşul Cluj-Napoca rata de vaccinare a ajuns la 40%.

Citeste si: Administrarea vaccinul Pfizer la copiii cu vârste între 12 și 15 ani, autorizată de către agenţia americană a medicamentului

În judeţul Sibiu, acoperirea în ceea ce priveşte numărul de vaccinuri administrate în raport cu totalul populaţiei este de 23,7% şi de 28,9%, fără persoanele sub 16 ani. În top, urmează judeţul Braşov cu 23,55 şi 28,8% şi judeţul Constanţa cu 22,6% şi 27,3%.

Vaccinare anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

În ceea ce priveşte numărul persoanelor înscrise pe liste de aşteptare pentru vaccinare, în top se află Mureş, Bucureşti, Cluj şi Galaţi.

Citeste si: OMS avertizează: Mutația COVID -19 din India este ''îngrijorătoare''

Ce județe se află pe ultimul loc în ceea ce privește rata de vaccinare

În topul județelor în care rata de vaccinare este cea mai scăzută se află Suceava, Botoșani, Giurgiu, Bacău, Neamț. Valeriu Gheorghiță explică faptul că este vorba de județe în care foarte probabil numărul persoanelor care au trecut prin boală este mare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care oamenii amână decizia de vaccinare.

"Suceava- rata de acoperire vaccinală este de circa 10,47 la sută, iar din populaţia eligibilă circa 13 la sută. Botoşani- 11 la sută, populaţie eligibilă 13,4 la sută, Giurgiu 11, 38 la sută, populaţie eligibilă 13,51 la sută, Bacău- 11,48 la sută, populaţie eligibilă 14,11 la sută şi Neamţ – 11,9 la sută, iar procentul din populaţia eligibilă 14,45 la sută”, a transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si