Când se deschide Transalpina în 2025?

Iată când s-ar putea redeschide Transalpina în 2025!

UPDATE: Vineri, 06.06.2025, începând cu ora 09:00, circulatia rutieră se redeschide pe Transalpina, pe sectorul cuprins între km 34+800 (Rânca) și km79+200 (Curpăț) al DN 67C.

Precizăm faptul că în perioada 06.06-30.06.2025 circulatia rutieră va fi închisă pe timpul noptii, în intervalul orar 20:00- 09:00.

De la 1 iulie 2025, circulatia rutieră pe acest segment de drum va fi închisă pe timpul nopții în intervalul orar 21:00 – 07:00.

Menționăm că limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră, iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis.

Respectarea acestor restricții este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase și pentru deplasarea în condiții de siguranță.

De asemenea, amintim și faptul că circulația rutieră se poate închide sau restricționa, pe durata limitată, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile  (ceață, ploi torențiale, furtună, etc.)

 sau ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanșele, căderile de stânci si ebulmentele..

Decizia redeschiderii traficului rutier a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR, DRDP Craiova și Cluj.

 

Transalpina, cel mai spectaculos și înalt drum din România, se pregătește pentru redeschidere. În această perioadă, drumarii acționează pentru curățarea zăpezii pe cel mai dificil sector, între Rânca și Obârșia Lotrului, situat la peste 2.000

de metri altitudine, în Pasul Urdele.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a anunțat că a început oficial acțiunea de deszăpezire pe Transalpina. Sectorul vizat este cel cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului.

Zăpadă amestecată cu pietre

Cea mai complicată porțiune este acolo unde zăpada s-a amestecat cu anrocamente – bucăți mari de piatră desprinse de pe versanți, ceea ce face intervențiile extrem de delicate.

Drumarii trebuie să îndepărteze cu grijă masa de zăpadă și rocă pentru a nu deteriora infrastructura rutieră.

Citește și: VIDEO Ninsori, inundații și fenomene extreme. Vremea rea a făcut prăpăd în unele zone din țară: „N-am văzut în viața vieților mele așa ceva!”

După depășirea acestei zone critice, se va interveni și cu autofrezele din dotarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), conform mediaflux.ro

Când se deschide Transalpina în 2025?

Când se deschide Transalpina în 2025?

(sursa foto: PixaBay)

Circulația rămâne închisă

Chiar dacă lucrările avansează, Transalpina (DN67C) rămâne deocamdată închisă circulației. Autoritățile subliniază că redeschiderea va avea loc doar după finalizarea completă a lucrărilor de curățare și verificare a siguranței.

Șoferii sunt avertizați că accesul în zona închisă este strict interzis și periculos. Există riscuri majore din cauza zăpezii, a posibilelor avalanșe, dar și a blocurilor de piatră instabile.

Citește și: Cum și în cât timp a fost construit Transfăgărășanul, cel mai frumos și spectaculos drum din România

Când se redeschide Transalpina în 2025?

Deși nu a fost anunțată oficial o dată exactă pentru redeschiderea circulației, istoric vorbind, Transalpina se redeschide în lunile mai sau iunie, în funcție de condițiile meteorologice. Pentru anul 2025, dacă vremea va fi favorabilă și lucrările vor avansa conform planului, autoritățile estimează că circulația ar putea fi reluată în a doua parte a lunii mai.

DRDP Craiova și CNAIR le recomandă șoferilor să urmărească doar sursele oficiale pentru informații actualizate despre starea drumurilor.


Autor

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.

Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.

În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.

Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.

Îți Recomandăm Și...