Când se împărtășesc copiii de paște 2021

Potrivit tradiţiilor, cei care au postit pot primi Sfânta Împărtăşanie. Mulţi părinţi îşi duc copiii la Biserică pentru a primi Sfânta Împărtăşanie, cu prilejul diverselor sarbatori.  Iată câteva sfaturi duhovniceşti despre când şi cum se dă copiilor Sfânta Împărtăşanie.

Andreea Bolocan, joi 29 aprilie 2021 , 16:51

Când se împărtășesc copiii de Paște 2021 sfintele pasti joia mare
Când se împărtășesc copiii de Paște[Sursa foto: https://www.teologie.net/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Copiii, după botez, pot fi împărtăşiţi cât mai des, se poate în fiecare duminică. Copiii până la 5 ani, se împărtăşesc o dată la o lună (la 30 zile). În timpul împărtăşirii copiilor până la 5 ani, preotul să fie atent la mişcările şi intenţiile lor, pentru că unii copii, de frica medicamentelor, se feresc de a primi Sfânta Împărtăşanie şi

dau cu mâna lovind linguriţa sau Sfântul Potir. Unii copii, scot din gură Sfânta Împărtăşanie şi o aruncă.

Citeste si: VIDEO- Joia Mare este ziua în care în biserici sunt citite cele 12 evanghelii

Când se împărtășesc copiii de Paște 2021

Ideal ar fi să ne împărtăşim la fiecare Liturghie, dar mai ales în Joia Mare, la Paşti şi la Cincizecime – când s-au instituit şi s-au constituit Euharistia şi Biserica.

Mama care aduce pruncul în braţe la Sfânta Împărtăşanie, se recomandă să-l ţină culcat cu capul pe mâna dreaptă. Aceasta este poziţia cea mai bună pentru mâna dreaptă a preotului cu care duce linguriţa la gura copilului. Copiii care dorm în braţele mamelor şi sunt aduşi la Sfânta Împărtăşanie, mama trebuie să aibă grijă să trezească copilul înainte de a ajunge în faţa preotului.

Citeste si: VIDEO- Postul fără spovedanie nu este complet, atrag atenția preoții

Când nu se împărtășesc copiii de Paște 2021

Copiii sugari, după ce au fost împărtăşiţi, să aibă grijă mamele ca timp de o jumătate de oră să nu le pună biberonul în gură sau să sugă din pieptul mame i. Timpul acesta este necesar ca să înghită copilul toată Sfânta Împărtăşanie şi să lucreze, ca nu cumva să rămână pe pieptul mamei sau pe biberon Sfânta Împărtăşanie.

Bebelușii la împărtășanie[Sursa foto: http://www.e-communio.ro/]

Copiii între 5-7 ani, se împărtăşesc la 40 zile, fără spovedanie şi fără să mănânce ceva înainte de împărtăşanie. Copiii după 7 ani, ţin post ca şi părinţii şi se spovedesc, după care se împărtăşesc.

Totodată, este foarte important ca Sfânta Împărtăşanie să nu se transforme într-o procedură săptămânală, atunci când copilul se alintă sau ţipă în faţa Potirului, fără a se gândi ce face.

Dacă vedeţi că fiul sau fiica se comportă astfel sau se bate cu vreun copil, să nu-i permiteţi să se apropie de Sfânta Împărtăşanie. Fie ca el să înţeleagă că nu se poate împărtăşi de fiecare dată şi oricum. Astfel, copilul va avea o atitudine mai evlavioasă faţă de Euharistie.

Este foarte important ca părinţii să nu vadă primirea Împărtăşaniei ca pe o magie, lăsând în seama Domnului ceea ce pot face ei.

Domnul aşteaptă de la noi să facem ceea ce putem şi trebuie să facem, inclusiv în atitudinea noastră faţă de copii. Doar acolo unde nu mai avem putere ne va ajuta harul lui Dumnezeu. După cum se spune în altă Taină a Bisericii, Cel care cele neputincioase le vindecă şi cele cu lipsă le plineşte. Dar trebuie să faci singur ceea ce-ţi stă în putere. 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica... Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica Mironositelor!
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală” Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală”
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si