
1 din 2 | Ceată de copii care merg cu Steaua.

2 din 2 | Colindători în Ajun de Crăciun.
Când se merge cu Steaua în 2020? Tradițiile și obiceiurile din preajma sărbătorilor de iarnă sunt atât bucuria copiilor cât și a adulților. An de an, românii și nu numai sărbătoresc Nașterea pruncului Iisus Hristos.
Una dintre cele mai iubite tradiții din preajma sărbătorilor de iarnă este mersul cu Steaua. Copiii adoră să meargă din vecin în vecin pentru a vesti Nașterea Mântuitorului și pentru a strânge un bănuț.
Anumite tradiții din preajma Crăciunului se păstrează doar în mediul rural și foarte puțin în anumite zone din mediul urban. Perioada în care se merge cu Steaua este diferită de la o zonă la alta.
În Bucovina, se umblă cu Steaua începând cu Seara de Ajun până în ziua de Sfântul Vasile.
Citeste si: Sărbători de iarnă 2020. Prăjituri de Crăciun 2020
Cei mici și cei mari pornesc la drum cu colinda, cu Steaua, cu Capra sau cu Ursul, amintind de sceneta nașterii Mântuitorului în seara de Ajun. Cetele de colindători sunt formate din fete, flăcăi, dar chiar și bătrâni. Mersul cu Steaua se face în funcție de vârstă, dar și de organizarea cetei de colindători.
Care este prima zi în care se merge cu Steaua
Copiii pornesc cu Steaua în seara de Ajun și merg îmbrăcați în costume populare sau în haine care ilustrează personaje biblice care au legătură sau au participat la evenimentul nașterii Pruncului Iisus. Stelarii vor ține în mână o icoană cu Nașterea Domului sau cu Fecioara Maria. Steaua este confecționată din hârtie sau carton, este strălucitoare și are atașată o icoană.
Citeste si: Calendar ortodox decembrie 2020: Ce sărbătoare este azi?
Când se merge cu Steaua în 2020? Textul conlindei denumită „Steaua”
Steaua sus răsare
Ca o taină mare
Steaua strălucește
Și lumii vestește
Și lumii vestește
Ca astăzi Curata
Preanevinovata
Fecioara Maria
Naște pe Mesia
Naște pe Mesia
Magii cum zăriră
Steaua și porniră
Mergând după rază
Pe Hristos sa-l vază
Pe Hristos sa-l vază
Și dacă porniră
Îndată-L găsiră
La Dansul intrară
Și se închinară
Și se închinară
Cu daruri gătite
Lui Hristos menite
Ducând fiecare
Bucurie mare
Bucurie mare
Care bucurie
Și aici sa fie
De la tinerețe
Pan-la bătrânețe
Pan-la bătrânețe.
Citeste si: Ajunul Crăciunului 2020. Este sau nu zi liberă 24 decembrie?
„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.
„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"
Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.