Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021? Potrivit tradiției, de Sfântul Andrei, este bine ca în toate casele să se regăsească grâu la încolțit. Astfel, grâul prevestește cât de bogată va fi recolta în anul care urmează sau cât de prosperă le va fi casa.

Când e bine să pui grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021?

Pe 29 noiembrie, în noaptea de dinaintea Sfântului Andrei se ia o mână de grâu şi se pune într-un ghiveci cu pământ sau într-un vas mai înalt. Apoi acoperiți oabele de grâu cu un strat subţire de pământ. Grâul trebuie aşezat la fereastră, pentru a beneficia de lumină suficientă şi căldură.

Tradiţia spune că fiecare membru al familiei trebuie să aibă ghiveciul său cu grâu de Sfântul Andrei.

Grâul este în tradiția folclorică, dar și în cea religioasă un simbol al belșugului și al prosperității. În tradiția creștină, se mai crede că grâul este simbolul vieții care biruiește moartea și, totodată, este simbol divin.

Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021?

Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Când pică Sfântul Andrei 2021? Sărbătoare importantă pentru români. Tradiţii şi obiceiuri

Grâul se pune de obicei, la încolțit, după miezul nopții care precede ziua de Sfântul Andrei. Acest obicei se spune că este prevestitor al belșugului în anul ce vine.

Astfel, în noaptea de revelion trebuie sa se verifice grâul pus la încolțit de Sfântul Andrei și, în funcție de cum crește acesta, persoana care l-a pus la încolțit va avea sau nu noroc, belșug și împliniri tot anul.

Totodată, credința populară spune că grâul des și înalt anunță un an rodnic.

Se crede că aceluia al cărui grâu vă fi mai frumos și mai bogat de Anul Nou, va avea parte de împliniri și de belșug. Totodată, grâul de Sfântul Andrei, poate aduce și ursitul în vis. Trebuie doar să pui sub pernă 41 de boabe.

În tradiție se spune că firele de grâu frumoase și stufoase înseamnă o recoltă bogată. 

Citeste si: Zilele cu dezlegare la peşte din Postul Crăciunului 2021. Calendar ortodox


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si