Astfel, încă o mini-vacanță întrerupe ritmul de învățare, între vacanța forțată care tocmai s-a încheiat și cea de sărbători, care este scurtată pentru gimnaziu și liceu.

Sărbătorile legale care mai există până la sfârștitul anului sunt: 30 noiembrie — Sfântul Andrei, 1 Decembrie — Ziua Națională a României și 25 decembrie – 26 decembrie — Crăciunul.

Citeste si: Calendar ortodox 14 noiembrie 2021: Ce nu ai voie să faci de sărbătoarea Lăsatul Secului

Citeste si: Târgul de Crăciun Bucureşti 2021: Precizările făcute de Nicuşor Dan

O parte dintre companii își vor lăsa angajații liberi și luni, în 29 octombrie, cu posibilitatea recuperării zilei respective în altă zi.
O altă parte dintre angajați nu vor beneficia însă de zilele libere atunci, ci, ulterior, prin compensare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Este vorba despre salariații care lucrează în unități sanitare, unități de alimentație publică şi locuri în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Perioada marchează începutul sărăbătorilor de iarnă, iar oamenii încept deja să transmită mesaje de Sfântul Andrei.

Când pică Paștele în 2022? Calendar ortodox

Conform calendarului ortodox, Paștele de anul viitor pică pe 24 aprilie 2022. Paștele catolic se sărbătorește cu o săptămână înainte, pe data de 17 aprilie 2022.

Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Conform regulii, Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară.

Citeste si: Felicitări de Paște 2021. Mesaje, urări și SMS-uri pentru cei dragi// ”Un iepuraş cu boticul alb a venit la voi în prag”

Dacă această duminică se suprapune Paştelor iudeilor (14 Nisan – a şaptea lună a anului ecleziastic şi prima lună a anului civil în calendarul ebraic), sărbătoarea va fi mutată în duminica următoare.

Câte zile libere vor fi de Paște 2022?

Paștele 2022 pică pe 24 aprilie. Astfel zile libere vor fi patru, de pe 22 aprilie 2022 până în a doua zi de Paște, 25 aprilie 2022.

Citeste si: Mesaje de Paşte 2021: Urări, sms şi felicitări cu Hristos a Înviat şi Paşte Fericit pentru cei dragi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si