Când se schimbă ora în 2021. Cum se dau ceasurile pentru ora de vară

Două săptămâni ne mai despart de începutul primăverii. Luna martie este luna care redă viață naturii. Află când vom da ceasurile pentru ora de vară.

Georgiana Balaban, miercuri 17 februarie 2021 , 20:04

Când se schimbă ora în 2021
Când dăm ceasurile cu o oră înainte?![Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anul 2021 poate fi ultimul an din istorie în care mai dăm ceasurile înapoi sau înainte. Pe data de 26 martie 2019, Parlamentul European a votat pentru a nu mai schimba ora de două ori pe an. Această decizie urma să intre în vigoare începând cu anul 2021.

Acum, fiecare țară care este membră UE va decide ce oră va adopta. Ora standard, ora de iarnă sau de vară, în funcție de preferințe.

Citeste si: Când are loc prima lună plină din februarie 2021

Țările care vor alege să aibă permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în ultima duminică din martie 2021. Statele, însă, care decid să rămână la ora standard (ora de iarnă) îşi vor schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Comisia Europeană a afirmat că dacă vor fi sesizate probleme în legătură cu această decizie atunci se dispune o întârziere de încă un an, adică decizia să fie luată în 2022.

Citeste si: Mihai Eminescu. Cele mai frumoase poezii ale poetului pe care îl sărbătorim pe 15 ianuarie

Ceasurile pentru ora de vară se vor da în ultima duminică din luna martie

Țara noastră nu a decis încă dacă rămânem la ora de iarnă sau revenim pentru totdeauna la ora de vară. Dacă oficialii din România vor decide să păstrăm ora de vară, atunci ceasurile vor fi date înainte în noaptea de 27 spre 28 martie 2021. Ceasurile din România vor fi date cu o oră înainte, adică ora 3 va deveni ora 4.

Citeste si: Mesaje, SMS-uri, felicitări de Ziua Îndrăgostiților 2021. Cele mai frumoase urări și declarații de dragoste de Valentine's Day

Când se schimbă ora în 2021
Când trecem la ora de vară?![Sursa foto: PixaBay]

Dacă vom

rămâne la ora standard, zisă și ora de iarnă, ceasurile se vor da în weekendul 30-31 octombrie cu o oră înapoi. Astfel, ora 4 va deveni ora 3.

Nu trebuie să vă faceți griji. Orice decizie s-ar lua, dispozitivele inteligente au funcția de a trece automat la noua oră.

Eurodeputații au afirmat că este nevoie ca statele membre să se coordoneze situația în așa fel încât să nu existe impact negativ asupra pieței unice ca urmare a deciziilor de aplicare a orei de vară sau de iarnă pe teritoriul UE.

În România, o propunere legislativă pentru abrogarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1997 privind stabilirea orarului de vară şi a orei oficiale de vară pe teritoriul țării noastre (L281/2018) a fost respinsă de Senat, în şedinţa din 29 mai 2018, în calitate de primă Cameră sesizată. La acea dată, şi guvernul României şi-a exprimat poziţia de a nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative.

Citeste si: Horoscop 17 ianuarie 2021! Află ce zodie primește un bonus substanțial pentru anul 2020!

Dacă această decizie va afecta în mod semnificativ sau

permanent funcționarea în bune condiții a pieței unice, Comisia Europeană va putea introduce o propunere de amânare a intrării in vigoare a directivei cu maxim 12 luni.

Printre ţările care au reintrodus recent ora de vară se află Haiti, în 2017, după ce renunţase în 2015; Chile, în 2016, după ce renunţase în 2015; Iordania, în 2014, după ce renunţase în 2012. Alte ţări care au renunţat la ora de vară, fără a reveni sunt: Armenia (2011), Libia (2013), Rusia (2014), Egipt (2015), Uruguay (2015), Azerbaidjan (2015), Namibia (2017).


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Jador și Starlin, la un pas de bătaie la Survivor România 2021. Maria a dezvăluit ce se... Jador și Starlin, la un pas de bătaie la Survivor România 2021. Maria a dezvăluit ce se întâmplă în timpul competiției: „De două luni de zile, Jador...”
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Zanni de la Survivor, mărturii cutremurătoare despre perioada grea în care a stat la... Zanni de la Survivor, mărturii cutremurătoare despre perioada grea în care a stat la orfelinat: „Eram ca un animal / Nu știam că sunt băiat/ A fost teribil"
monitorulcj.ro
Clujeanca Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision 2021. VIDEO Clujeanca Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision 2021. VIDEO
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si