Când se schimbă ora în octombrie 2021?

Când se schimbă ora în octombrie 2021? Potrivit Comisiei Europene, anul 2021 ar putea fi ultimul an în care se va face o schimbare de sezon a orei standard.

Author: Alina Raducu miercuri 15 septembrie 2021 , 18:45

Când se schimbă ora în octombrie 2021?
Când se schimbă ora în octombrie 2021?[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Însă, chiar și după solicitarea Comisiei Europene de a renunța la schimbarea orei, în România nu s-a luat o măsură în acest sens.

Când se schimbă ora în octombrie 2021?

Anul acesta, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, astfel ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Însă, nu cu mult timp in urmă, Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, până în prezent în România nu s-a luat o decizie în acest sens. Astfel că, în luna octombrie, se va trece la ora de iarnă, iar noaptea va fi mai lungă.

Așadar, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00.

Ora de iarnă 2021 va funcționa diferit față de cea din 2020, când când ora 04:00 devenea ora 03:00, în noaptea de 24 spre 25 decembrie.

Când se schimbă ora în octombrie 2021?
Când se schimbă ora în octombrie 2021?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Condiţii călătorie Grecia 2021. Cum trebuie completat formularul PLF? Noi condiţii pentru turişti

Cum se adaptează organismul la această schimbare de fus orar?

Specialistii spun că pentru a trece mai ușor la noul ritm, trebuie sa reduci consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante. Deși sunt puțini care cunosc acest lucru, medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Însă, nu toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului. Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.

Astfel, adaptarea completă a organismului la noul program se va intampla în aproximativ două săptămâni, așa că nu iti impune sa ai mai multă răbdare in aceasta privinta.

În plus, este bine să reduci consumul de stimulente, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru și orice alte energizante, pentru ca organismul tău să nu fie afectat. Astfel, poți trece mai repede peste această schimbare.

Totodată, este bine de stiut că cercetătorii au avertizat pe parcursul anilor că există efecte negative ale schimbărilor sezoniere de oră. Iar printre aceste probleme se evidențiază insomnia, starea de oboseală, durerea de cap, dar și anxietatea.

Citeste si: Criminal dat de gol de un ceas inteligent


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si