În ce județ masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat miercuri o hotărâre care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, cu potențial de aglomerare. Potrivit Prefecturii Arad, măsura intră în vigoare de joi.

Author: Alexandra Costea miercuri 15 septembrie 2021 , 17:42

În ce județ masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice
În ce județ masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Se instituie începând cu data de 16.09.2021 obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise din județul Arad de genul piețelor, târgurilor, bâlciurilor, talciocurilor, spațiilor comerciale, stațiilor pentru transportul în comun, fără a se limita la acestea, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare și unde nu se organizează controlul epidemiologic

la accesul în perimetru”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Arad.

Potrivit acestuia, masca devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

Citeste si: Primele cazuri de COVID-19 în școli: mai mulți elevi și profesori din judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea au fost confirmați pozitivi

Masca devine obligatorie în spațiile deschise

„Am decis să implementăm și în județul nostru obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise cu potential de aglomerare. Este o măsură temporară, lăsată de hotărârea de guvern la latitudinea comitetelor județene pentru situații de urgență, fiind luată din cauza creșterii constante a numărului cazurilor de infectare și implicit a incidenței COVID-19 la nivelul județului și a unor localități. În Municipiul Arad, de exemplu, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad raportează astăzi o incidență de 1,04 cazuri/1000 de locuitori, la 184 cazuri active, în timp ce în urmă cu două săptămâni, la începutul lunii septembrie, se raporta o incidență de 0,45 la 80 de cazuri active. Sperăm să nu ajungem în situația de a implementa restricțiile mai dure prevăzute în legislație în multe localități. De aceea este important să adoptăm o atitudine preventivă, să purtăm masca de protecție și în locurile aglomerate din exterior și, bine-nțeles, să ne vaccinăm”, a declarat prefectul județului Arad, Toth Csaba.

Prefectura reamintește că, în conformitate cu Ordinul comun 699/67/2021, este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Citeste si: OMS, veste bună despre pandemie. Prima scădere a numărului de infecții la nivel global


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si