Când se termină vacanţa de iarnă 2021 - 2022? O parte din elevi revin mai devreme la şcoală

Când se termină vacanţa de iarnă 2021 - 2022? Elevii de liceu şi gimnaziu revin mai devreme la ore. În schimb, grădiniţele şi clasele primare încep cursurile pe 10 decembrie 2021.

Author: Andreea Stoica Wednesday 29 December 2021 , 09:12

Când se termină vacanţa de iarnă 2021 - 2022?

Când se termină vacanţa de iarnă 2021 - 2022?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Când se termină vacanţa de iarnă 2021- 2022? Vă prezentăm anunţul făcut de Ministerul Educaţiei privind posibila prelungire a vacanţei de iarnă! grădiniţele şi clasele primare încep cursurile pe 10 ianuarie 2021, însă elevii de liceu şi din clasele V-VIII revin la şcoală la devreme.

Citeste si: Școlile ar putea să se închidă în ianuarie 2022, din cauza unei greve generale a cadrelor didactice

Când se termină vacanţa de iarnă 2021- 2022? Ministrul Educaţiei, anunţ privind solicitarea de prelungire a vacanţei

Mministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a făcut o serie de precizări privind structura anului școlar 2021- 2022. Mesajul a fost transmis după ce asociaţiile de elevi şi de părinţi au solicitat prelungirea vacanţei de iarnă cu o săptămână.

"1. Există un grafic de învățământ și o structură a anului școlar, structură aprobată prin Ordinul de ministru nr. 5.549/5 noiembrie 2021, discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților și ai profesorilor.

2. Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele examenelor naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat).

3. Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație.

4. Avem recunoașterea faptului că in educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță", afirmă Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației.

Citeste si: Ce a declarat Sorin Cîmpeanu după ce mai multe persoane au semnat o petiție pentru prelungirea vacanței de iarnă

Prin urmare, elevii de liceu şi cei de gimnaziu se vor întoarce la şcoală pe data de 3 ianuarie 2022 /luni), în timp ce grădiniţele şi clasele I-IV îşi vor relua activitatea pe 10 decembrie 2021.

Când se termină vacanţa de iarnă 2021 - 2022?

Când se termină vacanţa de iarnă 2021 - 2022?

Structura anului şcolar 2021- 2022

Anul școlar 2021 – 2022 a început pe 13 septembrie 2021 și se structurează pe două semestre (34 de săptămâni):

– 14 săptămâni de cursuri: 13 septembrie 2021 – 14 ianuarie 2022
– 20 săptămâni de cursuri: 17 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022

– pentru preșcolari și elevii din ciclul primar: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022;

– pentru elevii de gimnaziu, liceu, postliceală: 23 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022

Vacanța de primăvară are loc în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022

Citeste si: Elevii intră în vacanța de iarnă. Ei se întorc la școală cu o săptămână mai devreme

Vacanța de vară are loc între 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Când se termină vacanţa de iarnă în ianuarie 2022?

Când se termină vacanţa de iarnă în ianuarie 2022?

Cu toate că programul „Școala Altfel” era programat între 8 şi 14 aprilie 2022, această săptămână va fi transformată în săptămână de școală normală, pentru a se recupera orele din prima săptămână de semestrul 2, care a fost decalată în vederea recuperării zilelor din vacanța din noiembrie.

Școlile ar putea să se închidă în ianuarie 2022, din cauza unei greve generale a cadrelor didactice

Școlile ar putea să se închidă în ianuarie 2022, din cauza unei greve generale a cadrelor didactice, avertizează sindicatele din învățământ. Profesorii se simt umiliți de abordarea Guvernului PNL-PSD-UDMR care refuză să le acorde majorările salariale prevăzute de lege.

Varianta intrării angajaţilor din educaţie în grevă generală în ianuarie, situaţie care ar duce la închiderea unităţilor de învăţământ, este foarte probabilă, deoarece angajaţii se simt umiliţi de faptul că Guvernul nu intenţionează să le majoreze anul viitor salariile conform legii, au declarat, viner liderii a două federaţii sindicale din învăţământ.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“ avertizează Guvernul României că, începând de luni, 20 decembrie 2021, salariații din învățământ vor ieși în stradă, pichetând sedille Executivului și prefecturilor.

Citeste si: Salarii înghețate în 2022 pentru profesori. Guvernul Ciucă, în mijlocul unui nou scandal

"Dacă politica de totală desconsiderare a resursei umane din învățământ va continua, există posibilitatea radicalizării acțiunilor de protest,  mergând până la neîncheierea situației școlare/universitare pentru semestrul I și declanșarea grevei generale “, se arată în comunicatul semnat de președinții celor trei federații reperezentative din Învățământ.

"Primim foarte multe semnale contondente, reacţiile sunt extrem de dure, oamenii vor să protesteze. Aşa cum am transmis şi Guvernului astăzi, după 3 ianuarie se va ajunge foarte probabil la o grevă generală, adică s-ar putea să apară neplăcuta surpriză să se pună lacătul pe şcoli. Am transmis asta, astăzi, unui consilier al prim-ministrului, să îi comunice, pentru că lucrurile nu mai pot fi acceptate aşa cum sunt", a afirmat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, potrivit Agerpres.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) Spiru Haret, Marius Nistor, a confirmat că posibilitatea unei greve generale este una reală. "În condiţiile actuale, da (închiderea şcolilor în urma unei greve generale- n. r.) e o posibilitate reală", a spus acesta.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tichete sociale 2022. Familiile care ar putea primi mai multe tichete pentru alimente... Tichete sociale 2022. Familiile care ar putea primi mai multe tichete pentru alimente de bază și mese calde până la finalul anului
kfetele.ro
Se dau bani de la stat pentru cei care fac nunta sau botez. Ce sume vor primi tinerele... Se dau bani de la stat pentru cei care fac nunta sau botez. Ce sume vor primi tinerele familii: banii intra direct pe card
spotmedia.ro
Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va... Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va pierde!” (Video)
spotmedia.ro
Persoanele anxioase pot fi identificate doar după felul în care merg – studiu Persoanele anxioase pot fi identificate doar după felul în care merg – studiu
b1.ro
Volodimir Zelenski: „Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este... Volodimir Zelenski: „Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este supervizată de serviciile noastre de informații”
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Ce-l leagă pe Sorin Oprescu de Grecia. Motivul pentru care fostul primar general s-a... Ce-l leagă pe Sorin Oprescu de Grecia. Motivul pentru care fostul primar general s-a ascuns la Atena
doctorulzilei.net
Postul INTERMITENT. Ce este, ce beneficii are, ce riscuri presupune Postul INTERMITENT. Ce este, ce beneficii are, ce riscuri presupune
romaniatv.ro
Breaking News. Rusia ameninţă direct România, declarată ţară OSTILĂ! Breaking News. Rusia ameninţă direct România, declarată ţară OSTILĂ!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si