Când se trece, de fapt, la ora de iarnă în 2020

În noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020 se va face trecerea la ora de iarnă, ora 4:00 urmând să devină ora 3:00.

Matei Vaihan, marți 08 septembrie 2020 , 18:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La ora de iarnă se trece, în mod tradițional, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. Astfel, în 2021, trecerea la ora de iarnă se va face în noaptea de 24 spre 25 octombrie, când ora 4:00 va deveni ora 3:00. Cu alte cuvinte, se câștigă o oră de somn.

În martie 2019, Comisia Europeană a votat propunerea ca, începând cu  2021, să se renunțe la schimbarea orei, statele Uniunii Europene urmând să stabilească dacă rămân definitiv la ora de vară sau la cea de iarnă. Proiectul adoptat de europarlamentari a fost adoptat cu 410 voturi pentru, 192 împotrivă și 51 de abțineri.

Ora de iarnă 2020
Ora 4:00 ve deveni ora 3:00 în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020

Citeste si: Când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă ca să nu fii amendat de poliție 

Citeste si: Noul an școlar. Când vor avea elevii prima vacanță

Citeste si: Ce ești obligat să faci atunci când îți iei o centrală termică la bloc. Nimeni nu scapă!

Ora de iarnă va fi valabilă până pe 28 martie 2021

„Scopul normelor UE nu a fost armonizarea regimului orar în UE, ci rezolvarea problemelor generate, în special în sectorul transporturilor și în cel al logisticii, de aplicarea necoordonată a schimbărilor orei de-a lungul anului”, a explicat un europarlamentar care a votat propunerea.

Mai mulți oameni de știință au explicat că schimbarea orelor, de două ori pe an, afectează ritmul biologic al organismului uman. Noi funcționăm după lumina solară și s-a constatat faptul că, atunci când ziua se scurtează, organismul resimte oboseala, înregistrându-se și un deficit de atenție. Ora de iarnă va fi valabilă până pe 28 martie 2021.

 

 

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa... Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa vedeta in direct
demamici.ro
A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro
b1.ro
A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a... A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...
monitorulcj.ro
Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a... Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a dreptul ridicole: SCRISUL ILIZIBIL de pe avizul psihologic. IPJ nu dă explicații!
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si