Când se va deschide centrul de vaccinare drive-through din Piața Constituției?

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că primul de vaccinare drive-through din București, va fi deschis joi în parcarea de la Piața Constituției.

Alina Raducu, marți 27 aprilie 2021 , 18:16

Când se va deschide centrul de vaccinare drive-through din Piața Constituției?
Când se va deschide centrul de vaccinare drive-through din Piața Constituției?[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicușor Dan a declarat că centru de vaccinare de la Piața Constituției va fi împărțit în patru puncte, unde oamenilor li se va administra vaccinul anti-COVID fără să mai coboare din mașini.

Primarul general al Capitalei a anunțat când va avea loc deschiderea noului centru de vaccinare de tip drive-through din Piața Constituției 

„E o soluție care a funcționat în alte țări și a ajutat la susținerea campaniei de vaccinare, iar în câteva zile această soluție va deveni operațională și în București”, a afirmat Dan, după ședința de Consiliu Local, potrivit Mediafax.

Acest centru de vaccinare va funcționa sub autoritatea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Hotărârea în vederea deschiderii acestui centru de vaccinare drive-through în București a fost adoptată cu 52 de voturi pentru şi alte două împotrivă.

Citeste si: Medicul Gheorghiță a anunțat rata de dezvoltare a reacțiilor adverse la vaccinurile anti-COVID

Astfel, o parte care va cuprinde 240 de locuri de parcare, va fi folosită temporar pentru a fi organizat centrul de vaccinare de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, până la data de 12 septembrie.

Noul centru de vaccinare va avea patru puncte de vaccinare.

Autoritățile au transmis că centrul de vaccinare drive-through va fi dotat cu echipamente de specialitate pentru desfășurarea în condiţii de protecție optime a campaniei de vaccinare, precum halate, mănuşi, măşti, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente, seruri anti-COVID, dezinfectanţi.

În plus, în acest centru de vaccinare vor fi asigurate: elementele necesare, apă potabilă şi menajeră, iluminat corespunzător, igiena, dezinfecţia şi curăţenia tuturor spaţiilor din centru, eliminarea zilnică a deşeurilor.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, conferință la Palatul Cotroceni. "Am depășit vârful acestui val epidemiologic" (LIVE VIDEO)

Astfel, spaţiul destinat centrului de vaccinare va dispune de punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre... Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre Irisha, Elena Marin, Bogdan Urucu si Sorin Puscasu?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si