Când se va distribui vaccinul pentru COVID-19 în țările din UE

Ludovic Orban a afirmat că e dificil de spus când va fi accesibil vaccinul împotriva coronavirusului, dar în ceea ce privește distribuirea dozelor la nivelul Uniunii Europene, aceasta nu va fi discriminatorie, însă se va face în funcție de populația fiecărei țări.

Author: Alina Raducu vineri 30 octombrie 2020 , 14:19

Când se va distribui vaccinul pentru COVID-19 în țările din UE
Când se va distribui vaccinul pentru COVID-19 în țările din UE
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul precizează că până nu se termină testele clinice este greu de estimat când vom avea vaccinul anti-COVID-19, însă a dat asigurări că România nu va fi ”discriminată”.

Citeste si: Bărbat din Iași, infectat a treia oară cu coronavirus. Medicii iau în calcul un scenariu dezastruos

Când va ajunge vaccinul anti COVID în țările din UE

"Există trei(...) companii sau grupuri de companii care sunt într-o fază avansată de testare a unui vaccin. Sigur că, până nu se termină testele, este foarte greu de spus, cu precizie, când va fi accesibil vaccinul.(...) E o procedură extrem de complexă privitoare la testarea vaccinului, va exista un timp până când vaccinul va fi disponibil. El va fi disponibil, probabil, în etape. Va exista o strategie de vaccinare în funcţie de cantităţile care vor fi disponibile.

Ceea ce este cert este că problema vaccinării este o problemă care este discutată şi hotărâtă la nivel european, că există deja înţelegerea ca vaccinurile, pe măsură ce sunt achiziţionate, să fie puse la dispoziţia statelor membre UE în funcţie de populaţia statelor respective.(...) Nu va fi o distribuire discriminatorie, ci va fi o distribuire care are la bază populaţia fiecărei ţări", a declarat Orban, întrebat dacă România ar putea avea primele de doze de vaccin anti-COVID-19 la finalul acestui an, potrivit Agerpres.

Acesta a spus că există speranţe că se vor putea termina testele clinice cu succes până la sfârşitul anului, ceea ce ar însemna că vaccinul ar putea deveni accesibil începând cu anul viitor.

Citeste si: Alertă în Gorj: Trei doctorițe au fugit din spital după ce au aflat că sunt infectate cu COVID-19

Ursula von der Leyen spune că vaccinul pentru Covid-19 ar putea sosi în aprilie

„Livrarea unor potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19 către statele UE ar putea începe în mod serios în aprilie 2021”, a afirmat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a avertizat că evoluţia pandemiei COVID-19 în UE este „alarmantă” şi le-a cerut statelor membre să ia măsuri îndrăzneţe pentru „a salva vieţi”, precum şi mai multă coordonare între ele, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si