Când se vor redeschide școlile? Opinia UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declară că opinia reprezentanţilor formaţunii este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a. El menţionează că UDMR încearcă să "impună" această opinie şi partenerilor de guvernare.

Author: Alina Raducu miercuri 06 ianuarie 2021 , 15:53

Când se vor redeschide școlile? Opinia UDMR
Când se vor redeschide școlile? Opinia UDMR
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Opinia UDMR pe care încercăm să o impunem şi partenerilo r de guvernare – este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului şcolar, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a",

a precizat Kelemen, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Redeschiderea școlilor și gradinițelor din 8 februarie

Kelemen Hunor susține că redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor ar însemna că elevii ar învăţa într-un mediu controlat.

"Am spus în campania electorală şi susţinem în continuare ceea ce spun experţii în domeniul educaţiei: prin redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat, deoarece cadrele didactice fac tot posibilul ca să respecte regulile de sănătate publică. În grădiniţe şi şcoli, supravegherea şi evaluarea zilnică a stării de sănătate pot fi rezolvate, iar, în caz de infectare, pacientul se poate adresa mai repede medicului, iar mediul său poate fi monitorizat eficient", a a mai adăugat Kelemen.

Totodată, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta o OUG pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie, dar a afirmat că îşi doreşte ca semestrul al doilea să se deruleze „în maniera clasică”.

Citeste si: George Simion, despre redeschiderea școlilor: "Am început să trăim într-o dictatură militară!"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si