George Simion, despre redeschiderea școlilor: "Am început să trăim într-o dictatură militară!"

Liderul AUR s-a întâlnit, miercuri dimineaţă, cu ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu, căruia i-a solicitat redeschiderea şcolilor.

Catalina Popa, miercuri 06 ianuarie 2021 , 14:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Cred că am început să trăim într-o dictatură militară. Ministrul Câmpeanu ne-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide şi mâine şcolile, dacă ar putea. Însă decizia aparţine Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Nu considerăm admisibil acest lucru şi vom merge înainte cu solicitarea noastră, pentru cei din clasele a 8-a şi a 12-a, care au examene de dat, pentru cei din mediul rural, care nu au acces

la şcoala online. O să mergem şi la CNSU, pentru dreptul fundamental la educaţie(...) Inspectoratele judeţene susţin că între 94 şi 96 la sută dintre elevi ar avea acces la învăţământ online. Aceste date mi se par false, similare raportărilor din perioada comunistă despre producţia agricolă la hectar", a declarat liderul AUR după discuţia cu ministrul.

AUR a cerut în mod repetat redeschiderea tuturor unităților de învățământ, înainte ca anul școlar să fie compromis, aspect susținut atât de OMS și UNICEF, cât și de Academia Română, organizația Salvati Copiii si Consiliul Național al Elevilor.

Din nou în bănci pe data de 11 ianuarie 2021

Un prim scenariu luat în calcul de Ministrul Educației ar fi ca după 11 ianuarie să se întoarcă la școală ei de la grădinițe și școlile primare și apoi școala gimnazială și învățământul preuniversitar, respectiv învățământul universitar.

Citeste si: Ministerul Educației, precizări de ultim moment despre redeschiderea școlilor în semestrul al II-lea

Ca acest lucru să devină posibil, oficialii trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie pentru a nu se

confrunta cu un nou val de infectări cu coronavirus și pentru a menține situația sub control. De asemenea, se va lua în vedere și procedurile din alte state.

„Sunt două decizii importante care trebuie luate, în principiu, în această săptămână. Una vizează redeschiderea școlilor, fiind avansată data de 11 ianuarie, însă e doar o variantă în lucru. Asta însemnă că cei de la grădiniță și elevii școlilor primare ar putea să se întoarcă la școală chiar din acest semestru.

Astfel, semestrul II, care începe pe 8 februarie, i-ar găsi deja în bănci. În acest sistem de învățământ sunt peste 3 milioane de elevi și peste 500.000 de studenți.”, a spus ministrul Educației.

Copiii așteaptă cu nerăbdare să redevină normalitatea. Autoritățile fac tot posibilul pentru a ține sub control situația epidemiologică, pentru a nu exista riscuri majore. Sorin Cîmpeanu a mai precizat faptul că se urmărește reluarea fizică a cursurilor preuniversitare și universitare, iar acest lucru ar putea avea loc chiar la începutul anului 2021, în condițiile în care se vor respecta

cu strictețe indicațiile specialiștilor.

„În Educație pot spune că avem o serie de urgențe. Urgențe care țin în primul rând de modul în care vom reuși să deschidem școlile cât mai repede posibil din perspectiva epidemiologică, începând fie și gradual cu grădinițele și învățământul primar, continuând cu învățământul gimnazial, liceal și universitar. Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru.”, a mai adăugat ministrul Educației.

Conform anunțului, venit de la minister vacanță de iarnă ia sfârșit pe data de 10 ianuarie. Elevii încep cursurile pe data de 11 ianuarie 2021, pentru încă trei săptămâni de școală din Semestrul I. Următoarea vacanță școlară prevăzută în calendar este pe data de 30 ianuarie și se încheie pe 7 februarie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021.  Cea mai surprinzatoare ELIMINARE a unui concurent in Consiliul... Survivor Romania 2021. Cea mai surprinzatoare ELIMINARE a unui concurent in Consiliul de Urgenta:"Sper ca am fost cel mai iubit pana in momentul de fata!"
spotmedia.ro
Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL... Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL susțin creșterea taxelor
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din... Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19 (VIDEO)
infoactual.ro
Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si