Ministrul Muncii și Solidarității Oficiale a oferit declarații cu privire la noua lege a pensiilor, care prevede o nouă procedură de recalculare.

Ministrul a menționat și data la care pensionarii pot începe să depună documentele necesare pentru noua modalitate de recalculare a pensiei. 

"Esențial este că vă recunoaștem drepturi care până acum nu v-au fost recunoscute", a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Noua procedură de recalculare a pensiilor. Când trebuie depuse documentele necesare?

Seniorii ar avea la dispoziție o perioadă de șase luni în care pot să procure și să depună actele care sunt necesare recalculării pensiei, proces care ar fi efectuat de la data de 1 septembrie. Noua lege a pensiilor prevede o nouă metodă de calculare a venitului vârstnicilor. Astfel, în procesul de calculare a pensiilor vor urma a fi luate în considerare veniturile contributive înregistrate.

Citește și: Ei sunt românii care pot primi bani de la stat. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de ajutorul financiar

pensie

Când trebuie să prezinte vârstnicii documentele necesare pentru recalcularea pensiilor? 

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

”Tocmai pentru întărirea principiului contributivității, dat fiindcă nu toate categoriile de persoane au beneficiat de prime, ore suplimentare, acord global au fost luate în calcul veniturile contributive pe care fiecare pensionar le-a avut, venituri contributive înregistrate. Acesta este motivul pentru care prevederile noii legi sunt bazate pe toată filozofia legii, în primul rând ca un pilon pe contributivitate, astfel încât în lege să ținem cont de trei elemente.

Totalul punctelor acumulate este generat de totalul punctelor contributive de unde noutatea este aceasta și tocmai pentru a veni în ajutorul pensionarilor avem această perioadă în care se va ține cont de toate veniturile, fiindcă acestea vor fi, la mica recapitulare, luată în calcul de la 1 septembrie. Începând cu data de 1 septembrie, mai au la dispoziție 6 luni pentru a-și aduce documentele doveditoare”,  a declarat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit dcnews.ro.  

Citește și: Președintele Casei Naționale de Pensii, mesaj public, după ce poștașii au decis să își continue greva. Își primesc sau nu vârstnicii veniturile la timp?

simona bucura oprescu

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii

[Sursa foto: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale]

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Ministrul Muncii a continuat declarația menționând că noua metodă de recalculare este în beneficiul pensionarilor.

Legea care ar intra în vigoare de la 1 septembrie este prevăzută în așa manieră încât să poată oferi seniorilor drepturile pe care aceștia le merită.

”Pe de altă parte, avem punctele necontributive asimilate care țin educația pe care domniile lor o au și anume perioadele de studii superioare, de perioadele de armată, de șomaj și dacă a fost vorba de prizonierat, sper că a fost cazul la cât mai puține persoane, și nu în ultimul rând, de punctele de stabilitate, care au menirea de a încuraja munca și stagiile mai lungi de cotizare.

Prin urmare, nu ne-am dorit lucrul acesta, îl cunoaștem, ne dorim să îl îmbunătățim și să venim cu ceva care să vă ușureze viața. Avem situație de la firul ierbii, dar sensul legii pe care noi am creat-o nu este în niciun caz de a vă pune pe drumuri, ci esențial este că vă recunoaștem drepturi care până acum nu v-au fost recunoscute”, a declarat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit dcnews.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si