Când va fi gata primul spital din România cu finanțare PNRR? Anunțul Premierului

Premierul Florin Cîţu a afirmat că primul spital cu finanțare PNRR va gata în 2023-2024. Acesta a mai precizat că niciun spital de stat nu a fost construit în ultimii treizeci de ani și că partea bună a PNRR ar fi că "te ţine foarte conectat".

Author: Alina Raducu marți 25 mai 2021 , 11:06

Când va fi gata primul spital din România cu finanțare PNRR? Anunțul Premierului
Când va fi gata primul spital din România cu finanțare PNRR? Anunțul Premierului[Sursa foto: Facebook Guvernul României]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Poţi să construieşti o anumită aripă sau o componentă a unui spital prin PNRR şi celelalte prin fonduri europene.

(...) Spitalele regionale, cele trei, sunt pe altă finanţare. Avem câteva spitale construite până în 2024. Niciun spital de stat nu a fost construit în ultimii treizeci de ani. Ăsta este unul dintre obiective.(...) Primul spital va fi gata până în 2023-2024 cu finanţare PNRR. Vor fi mai multe, sunt mai multe care intră în acest PNRR. Asta e important”, a afirmat Florin Cîţu, marţi, la un post de Radio.

Florin Cîțu a anunțat că primul spital cu finanțare PNRR va gata în 2023-2024 

Premierul a menționat că PNRR "te ţine conectat" şi există anumite borne care trebuie atinse anual pentru că altfel nu se primesc bani.

Tot el a mai spus că nu numai în România, ci în toată Europa e nevoie de o structură a modului în care sunt cheltuiți banii.

Citeste si: Ce spune Florin Cîţu despre o posibilă creştere a cazurilor de COVID-19 în toamnă?

"Partea bună a PNRR e că te ţine foarte atent, foarte conectat, ai nişte borne pe care trebuie să le atingi în fiecare an altfel nu primeşti bani. E foarte interesant mecanismul, da, e complicat, e diferit de ceea ce am făcut până acum, dar asta arată că nu numai în România şi cam toată Europa e nevoie de o structură a modului în care banii sunt cheltuiţi de Guvern, ceea ce e ok pentru că un guvern poate să răspundă la modul cum cheltuiesc banii şi trebuie să fie transparent acest proces, această procedură”, a anunţat Florin Cîţu.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț despre "pașaportul COVID". "Trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si