Când va fi gata Stadionul Steaua din Ghencea

Noul stadion Steaua e aproape gata, dar inaugurarea se va face, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.

Petru Luca, marți 13 octombrie 2020 , 13:26

Ghencea
Stadionul Ghencea e aproape gata
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noul stadion Steaua e aproape gata, dar inaugurarea se va face, cel mai probabil, în primăvara anului viitor, în condițiile de acum ale pandemiei de coronavirus. Lucrările la stadionul din Ghencea au ajuns deja la faza finisărilor, așa cum anunță Compania Națională de Investiții, dar data inaugurării ar putea fi undeva în luna aprilie 2021, în contextul în care vechiul stadion, cel demolat, fusese inaugurat pe 9 aprilie 1974. 

Citeste si: Lovitură dură pentru naționala României după înfrângerea rușinoasă din Norvegia

Până la momentul inaugurării, CSA Steaua, formație care activează în Liga 3, își dispută meciurile pe terenul 5 din Complexul Ghencea, și el recent modernizat. Luna aprilie a fost aleasă drept potrivită pentru inaugurarea oficială în contextul în care autoritățile speră ca întreaga criză sanitară de astăzi să fie depășită, iar suporterii să poată veni în număr mare la stadion. 

Cel mai probabil, noua arenă din Ghencea va fi inaugurată ăn luna aprilie a anului viitor 

Iată caracteristicile noii arene, pe care se vor disputa meciuri de la EURO 2021, competiție la care, din păcate, naționala României a ratat calificarea, după ce a fost învinsă cu 2-1 în Islanda. 

 

- Capacitate: 31.254 de locuri;

- Cost: 94.700.000 euro

- Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;

- Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;

- Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

Ghencea
Stadionul Steaua va fi inaugurat primăvara viitoare

Pe vechiul stadion, fotbalul românesc obținuse cele mai răsunătoare victorii: în Ghencea s-a construit marea echipă a Stelei, care a a jucat aici 3 semifinale de Cupa Campionilor Europeni, tot în Ghencea se născuse ”generația de aur”, după victoria din noiembrie 1989, 3-1 cu Danemarca, succes care ne-a calificat la Mondialul din 1990. 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si