Când vor putea să se vaccineze anti-COVID copiii sub 15 ani? Ce spune Medicul Valeriu Gheorghiță?

Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut mai multe precizări cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste sub 15 ani. Astfel, medicul, a afirmat că cei cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani din România, ar putea să se vaccineze anti-COVID abia în cel de-al treilea trimestru al anului 2021.

Author: Alina Raducu vineri 02 aprilie 2021 , 07:23

Când vor putea să se vaccineze anti-COVID, copiii sub 15 ani? Ce spune Medicul Valeriu Gheorghiță?
Când vor putea să se vaccineze anti-COVID, copiii sub 15 ani? Ce spune Medicul Valeriu Gheorghiță? Sursa Foto: Facebook Valeriu Gheorghiță
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Estimăm ca într-o perioadă medie de două luni vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze,

între 12 şi 15 ani”, a afirmat Medicul Valeriu Gheorghiţă.

Ce spune Medicul Gheorghiță despre vaccinarea anti-COVID-19?

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a mai precizat că dacă vom respecta măsurile de prevenție impuse și dacă ne vom vaccina anti-COVID-19, vom reuși să scăpăm de pandemie, astfel ne vom întoarce la o viașă normală.

Când vor putea să se vaccineze anti-COVID, copiii sub 15 ani? Ce spune Medicul Valeriu Gheorghiță?
Când vor putea să se vaccineze anti-COVID, copiii sub 15 ani? Ce spune Medicul Valeriu Gheorghiță?[Sursa foto: PixaBay]

”Cred că datele comunicate de Centrul American de Control al Bolilor şi anume că prin vaccinare, după cele două doze, se reduce cu cel puţin 90 la sută transmiterea este un beneficiu cât se poate de important astfel încât ne aduce o perspectivă clară, certă indibitabilă, de a pune capăt acestei pandemii.

Avem două condiţii de îndeplinit: să mai răbdăm o vreme şi să respectăm cu stricteţe aceste măsuri de prevenţie şi să ne vaccinăm într-un timp cât mai scurt, cât mai mulţi dintre noi şi în felul acesta, cu siguranţă, vom reuşi să stăpânim şi să controlăm mai bine această pandemie şi să ne întoarcem la normalitatea noastră”, a mai adăugat medicul Gheorghiţă.

Tot medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că până în prezent, în România, au fost vaccinate câteva mii de persoane cu vârste de 16-18, unele dintre ele având și boli cronice.

Citeste si: O asistentă a murit la 14 zile după vaccinarea cu serul AstraZeneca. Femeia a primit doar prima doză de vaccin anticovid


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si