Capitoliu, evacuat din cauza unei alerte de securitate

Alertă de securitate la Washington, cu mai puțin de două zile înainte de ceremonia de investire a noului președinte SUA, Joe Biden.

Author: Razvan Ilie luni 18 ianuarie 2021 , 18:52

Ca măsură preventivă din cauza alertei de securitate din apropierea Capitoliului, poliţia a dispus închiderea complexului, nemafiind permise intrările şi ieşirile, se arată într-un comunicat.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Clădirea Capitoliului din Washington a fost închisă luni, din cauza unei alerte de securitate în apropiere, potrivit agenţiei Reuters. Toţi participanţii la repetiţiile pentru ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden din afara Capitoliului au fost evacuaţi din clădire, au afirmat martori.

Donald Trump a aprobat declararea stării de urgenţă la Washington DC până pe 24 ianuarie, astfel încât instituţiile însărcinate cu ordinea publică să poată asigura condiţiile de securitate pentru învestirea pe 20 ianuarie a noului preşedinte democrat Joe Biden

Citeste si: Liviu Dragnea, pus sub acuzare pentru vizita la Donald Trump

Alertă la Capitoliu

Ca măsură preventivă din cauza alertei de securitate din apropierea Capitoliului, poliţia a dispus închiderea complexului, nemafiind permise intrările şi ieşirile, se arată într-un comunicat.

Nu au fost auzite până acum focuri de armă în afara sau în interiorul campusului de la Capitoliu, se menţionează în comunicat.

Potrivit Fox News, persoanele din Capitoliu au fost îndemnate să stea departe de ferestrele şi uşile exterioare, dar au putut să se deplaseze în interiorul clădirilor din complex.

Citeste si: Trump a declarat starea de urgență la Washington

Verificări fără precedent ale FBI

Secret Service şi FBI controlează cei 25.000 de militari din Garda Naţională însărcinaţi cu securitatea ceremoniei învestirii lui Biden, înainte de eveniment, informează News.ro.

Controalele au obiectivul să se asigure că membrii Gărzii Naţionale nu reprezintă vreun risc la adresa ceremoniei învestirii lui Biden.

”În coordonare cu Secret Service şi FBI, toţi militarii care au sosit (la Washington) au fost verificaţi amănunţit”, a anunţat duminică generalul Daniel Hokanson, întrebat la CBS dacă militarii au fost controlaţi înainte să vină la Washington.

”În vederea acestei desfăşurări (de trupe), toată lumea este examinată atent, dar este vorba mai degrabă de o formalitate, pentru că facem tot ceea ce putem pentru a ne cunoaşte paznicii, militarii şi aviatorii”, a declarat pentru Defense One comandantul Gărzii Naţionale la Washington, William J. Walker.

El insistă că armata americană este supravegheată în mod continuu.

Până în prezent, aceste controale nu au scos la iveală vreo problemă cu privire la trupele mobilizate în vederea ceremoniei investirii, a declarat pentru agenţia americană de presă The Associated Press (AP) Ryan D. McCarthy, care supervizează pregătirile armatei.

Membrii Statului Major au subliniat într-o scrisoare adresată trupelor americane că revoltele de la 6 ianuarie sunt ”incompatibile cu statul de drept” şi le-au cerut militarilor ”să încarneze valorile şi idealurile naţiunii”.

Citeste si: "Nu vă fie frică, ieşiţi în stradă". Opozantul rus Aleksei Navalnîi, 30 de zile în arest


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si