Anunț de ultima oră despre închiderea Capitalei. Când se ia decizia și ce se întâmplă cu școlile

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că marți va primi analiza DSP pe baza căreia să fie luate măsuri și a precizat că legea nu prevede neapărat carantină la incidența de 6 cazuri la mie.

Author: Razvan Ilie luni 22 martie 2021 , 14:49

carantina
Prefectul Capitalei: Nu e obligatorie carantina la rata de infectare de 6 la mie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectul Capitalei a cerut o analiză de la DSP cu toate elementele pe care le presupune legea privind măsurile de carantinare în cazul situației din București, iar aceste date vor fi primite marți.

„Am discutat cu specialiștii de la DSP, INSP, cât și cu Poliția Capitalei, Jandarmeria. Voi comunica și cu prefectul de Ilfov. Mâine aștept o analiză pe toate elementele și mâine vor veni cu o analiză cu date concrete și pe baza analizei sperăm să luăm cele mai bune măsuri. O propunere în sine nu am primit, am discutat diverse scenarii”, a afirmat luni prefectul Capitalei la DigiFM.

Citeste si: Bilanț coronavirus, luni 22 martie. Un nou record sumbru la ATI. Capitala, la un pas de pragul de 6 la mie

Marți, ziua-cheie pentru catantinarea Bucureștiului

În acest moment în România sunt internaţi la ATI 1.339 de pacienţi, număr record de la debutul pandemiei, iar în Bucureşti sunt 1.446 de cazuri noi, iar rata infectărilor a crescut la 5,67 de la 5,3 cât era duminică.

Recent, prefectul a anunțat că este "foarte posibil" ca la depășirea pragului de 6 infectări la mia de locuitori Capitala să intre în carantină zonală, iar școlile nu vor mai funcționa decât online în acest scenariu.

Citeste si: ”E foarte posibil” ca Bucureștiul să intre în carantină dacă ajungem la 6 rata de infectare, spune prefectul Capitalei. Ce se întâmplă cu școlile

Prefectul Capitalei: Nu e obligatorie carantina la rata de infectare de 6 la mie

Acum prefectul Capitalei a precizat că dacă măsura privește Bucureștiul împreună cu Ilfovul, decizia ajunge în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Legea nu prevede expres că de la incidența de 6 la mie se intră automat în carantină.

„Este evident că interesul e foarte crescut din partea organelor de conducere și astfel de măsuri vor fi luate după o consultare cu dumnealor – premier, ministrul de Interne, ministrul Sănătății”, a explicat Alin Stoica, potrivit G4Media.

Prefectul a menționat că, dacă măsura va privi Bucureștiul și Ilfovul împreună, atunci măsura trebuie propusă de INSP și trebuie discutată și în CNSU.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si