Mai multe județe din țară și Bucureștiul ar putea fi vizate de măsurile drastice ale autorităților, din cauza numrului ridicat de noi cazuri raportate zilnic.

Carantină zonală sau regională

Autoritățile au vorbit în ultimul timp despre măsuri zonale sau regionale, în locurile unde numărul de cazuri de coronavirus a crescut drastic.

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre această măsură și luni, cu o zi înaintea intrării în vigoare a legii carantinării și izolării.

„Dacă ei ne-ar ajuta cu acest lucru și ar respecta regulile, n-am mai ajunge la momentul în care s-ar putea să trebuiască să restricționăm niște activități pe zone limitate sau să începem să avem controale mult mai intense pe respectarea regulilor, să se aplice amenzi, sancțiuni. Nu doresc acest lucru, dar trebuie să găsim o soluție”, declara, luni, Raed Arafat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Se ia procentul celor pozitivi la populația zonei respective, se ia răspândirea, se iau și alte criterii – complianța populației cu măsurile de protecție, mai multe chestii pe care le analizează în mod normal DSP-ul, Comitetul județean pentru situații de urgență și trebuie să le avizeze Institutul Național de Sănătate Publică până se emite ordinul de izolare a zonei sau de luare a unor măsuri în zonă. S-ar putea, la nivel local, să se ia măsuri mergând de la închiderea parcurilor la interdicția (circulației – n.r.)

pe anumite zone și toate aceste aspecte care pot limita contactul și pot crește distanța. Orice poate să se întâmple, pe un plan zonal, inclusiv închiderea teraselor, pentru limitarea răspândirii”, a arătat acesta. Mai mult chiar, în condițiile noii legi se poate face o carantină zonală”, a spus Raed Arafat.

Nu se doresc noi măsuri de restricții

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat recent că Executivul pregătește noi măsuri, dar nu dorește introducerea de noi restricții.

Sursa: datelazi.ro

 

”Obiectivul nostru este de a utiliza toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni, pentru a ține sub control epidemia și pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea vom stabili toate măsurile și toate acțiunile care sunt permise de noua lege astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătății și vieții românilor”, declara Ludovic Orban.

Zonele roșii din România

Zonele roșii sunt considerate județele în care se înregistrează mii de cazuri de coronavirus. Potrivit cifrelor trimite de oficialități, Bucureștiul se află pe primul loc la numărul de infecții cu coronavirus, în situația în care este cea mai mare aglomerare comunitară din România.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Județele roșii care riscă să fie carantinate sau izolate:

  • Suceava (4.268),
  • Braşov (2.381),
  • Argeş (2.079),
  • Galaţi (1.626),
  • Vrancea (1.378),
  • Dâmboviţa (1.194),
  • Iaşi (1.139),
  • Prahova (1.126),
  • Botoşani (1.104),
  • Neamţ (1.059)

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si