Va intra Pitești în carantină? Mesajul lui Ludovic Orban, după explozia de cazuri - VIDEO

Pitești ar putea fi primul oraș din România intrat în carantină, premierul Ludovic Orban spunând joi că așteaptă propuneri în acest sens.

Author: Alex Dumitrescu joi 23 iulie 2020 , 16:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Au existat declaraţii legate de Argeş, aşteptăm propuneri. Deocamdată s-a dispus carantinarea a două localităţi, una e un sat, Roata de Jos din judeţul Giurgiu, de asemenea, s-a mai dispus carantinarea pentru o localitate, îmi scapă numele.

Oricând există o propunere fundamentată dacă este avizată de INSP se poate dispune carantinarea”, a declarat Ludovic Orban.

Măsurile aplicate diferă în funcție de carantină

Premierul a precizat că, în cazul unei zone carantinate, măsurile aplicate vor diferi în funcție de cauza generatoare a răspândirii virusului.

 

„Setul de măsuri pe care îl aplici în cazul carantinării zonale poate fi diferit de la localitate la localitate în funcţie de cauza care a generat răspândirea virusului care poate fi de mai multe feluri, poate fi o nuntă sau poate fi un eveniment religios, poate fi cârciuma la care se adună în sat mai mulţi.

Citeste si: Orban: Riscul cel mai mare de transmitere a virusului este în spaţii închise

Pot exista cauze. În funcţie de cauzele identificate prin anchetele epidemiologice se dispun şi măsurile pentru a reduce riscul de transmitere, dar cert e carantinarea zonală reduce riscul ca cei dintr-o localitate unde e risc mare de răspândire să transmită în afara localităţii acest virus. Prin măsurile care se iau în interiorul localităţii să se reducă riscul de răspândire de la cei bolnavi”, a mai spus Orban.

Până acum, o localitate din Giurgiu- Cartojani şi una din Prahova- Gornet au fost plasate în carantină, iar în Argeş 12 localităţi- Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti- sunt monitorizate după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, o decizie privind carantina urmând să fie luată luni.

23 iulie, o nouă zi neagră pentru România

Joi a fost înregistrat un nou vârf negativ în România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1112 noi cazuri de coronavirus.

Citeste si: Ziua și recordul negru. Un nou bilanț catastrofal, joi, 23 iulie, în România

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 1.334 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 iulie.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si