Localitățile din România intră în carantină pe bandă rulantă

La nici două zile de la intrarea în vigoare a noii legi a carantinei și izolării, autoritățile încep să ia în serios noile focare de coronavirus și decid să impună reguli drastice în fiecare localitate considerată "zonă roșie". Ultima oră: 12 localități din Argeș, inclusiv Piteștiul, ar putea fi plasate în carantină

Author: R.I. miercuri 22 iulie 2020 , 18:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

A doua localitate în carantină în câteva ore

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis miercuri instituirea carantinei zonale în satul Gornet, comuna Gornet. În ultimele două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. În cursul zilei a mai intrat în carantină o localitate din județul Giurgiu.

Citeste si: VIDEO| Ce părere au românii despre „lingurița binecuvântată” de la slujbele de duminică?! Cum se feresc enoriașii de COVID-19

Măsura carantinei va fi instituită pentru 14 zile în satul din Prahova, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a noului coronavirus SARS-CoV 2, potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova.

Citeste si: Țara din apropierea României care a revenit la starea de urgență. Numărul cazurilor a crescut alarmant

"Această hotărâre a fost adoptată(...) deoarece: în comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile- au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 -20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice", precizează sursa citată.

Citeste si: VIDEO- Oradea, un oraș de poveste. Imagini superbe cu unul dintre cele mai frumoase orașe din România

În comună îşi desfăşoară activitatea doi medici de familie, nevoile esenţiale pot fi asigurate prin existenţa la nivelul localităţii a mai multor magazine şi a unei farmacii, iar la nivelul localităţii există trei poliţişti locali şi cinci angajaţi la pază locală, conform Agerpres. 

"Măsura carantinării nu este egală cu închiderea unei localităţi, ci vine în sprijinul cetăţenilor care nu sunt infectaţi şi asigură o mai bună gestionare a combaterii răspândirii bolilor.(...) Intrarea/ieşirea în/din satul Gornet, judeţul Prahova, este permisă doar prin căile deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale", se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Localitatea din Giurgiu care a intrat în izolare

Autoritățile au luat hotărârea de a izola localitatea din județul Giurgiu, după  creșterea alarmantă a cazurilo r, raportat la numărul relativ mic de locuitori. Totodată, autoritățile se tem că numărul persoanelor care ar putea fi infectate ar putea fi mai mare.

Este vorba despre satul Cartojani, comuna Roata de Jos, după apariția unui focar de infecție. Mai multe persoane confirmate ca fiind infectate au participat la un eveniment privat pe litoral, de unde ar fi putut contacta virusul, potrivit  realitateadingiurgiu.net.

Citeste si: Dan Petrescu, internat cu COVID-19, la un spital din Cluj. Nu este asimptomatic

12 localități din Argeș ar putea fi plasate în carantină

În 12 localităţi din judeţul Argeş se face evaluarea pentru carantinare locală pe fondul creşterii numărului cazurilor de COVID-19, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă dispunând, miercuri, aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare.

Citeste si: Singurul județ cu zero cazuri noi de coronavirus

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si