Carantină prelungită în Alba Iulia, Blaj şi Ciugud

Carantina nu a fost ridicată din 1 Decembrie în municipiile Alba Iulia, Blaj şi comuna Ciugud, chiar dacă iniţial autorităţile aprobaseră o decizie în acest sens, fiind în cele din urmă dispusă prelungirea carantinei cu încă 7 zile deoarece în aceste localităţi rata de incidenţă a rămas ridicată, potrivit unei precizări de presă transmise marţi dimineaţa de Instituţia Prefectului judeţul Alba.

Author: Andreea Stoica marți 01 decembrie 2020 , 09:13

Carantină prelungită în Alba Iulia, Blaj şi Ciugus
Carantină prelungită în Alba Iulia, Blaj şi Ciugus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şase UAT-uri din Alba- municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, oraşele Abrud şi Cugir şi comuna Ciugud- s-au aflat în carantină pentru 14 zile, începând din 17 noiembrie până în 30 noiembrie inclusiv.

La propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, INSP a avizat duminică favorabil Analizele de risc aferente acestor UAT- uri, cu excepţia Cugirului, unde incidenţa era de 6,50, pentru care a şi dispus măsura carantinării. Astfel, CJSU Alba a decis luni, printre altele, neprelungirea carantinei începând din 1 Decembrie în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud şi Ciugud.

Citeste si: Situația se complică la secțiile ATI. Este boala care te lasă fără aer

Recomandarea făcută de INSP

Ulterior, după o recomandare din partea INSP de revizuire a analizelor întocmite pentru UAT- urile cu incidenţă mare de infectare cu COVID-19 (Blaj- 10,01, Alba Iulia- 8,29, Ciugud- 10,72), specialiştii DSP Alba au revizuit şi au retransmis analizele respective.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

"În urma acestor aspecte, INSP a formulat avize de ridicare carantină cu următoarele precizări: scopul carantinării nu şi-a atins scopul acumularea unui scor mai mare pentru criteriile majore, rata de infectare se menţine peste nivelul de alertă; presiunea pe sistemul de îngrijiri rămâne mare, gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile ATI cât şi pe secţiile COVID depăşind peste 90%. Este preconizată o descreştere în următoarele zile, urmată apoi de reluarea unui trend ascendent;- reanalizarea în cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba", se arată în precizarea de presă.

Carantină prelungită în Alba Iulia, Blaj şi Ciugus
Carantină prelungită în Alba Iulia, Blaj şi Ciugus

Citeste si: Primul produs medical românesc în războiul anti-COVID. Institutul Cantacuzino, anunț de ultimă oră

Întrunit luni în şedinţă extraordinară, CJSU a aprobat unele măsuri restrictive pentru UAT-urile cu incidenţă crescută- Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Abrud, Teiuş, Almaşu Mare, Berghin, Câlnic, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Gârda de Sus, Noşlac, Rimetea, Roşia Montană, Sâncel, Sântimbru, Săciori şi Şugag.

După câteva ore, având în vedere Avizele transmise în data de 30 noiembrie, respectiv recomandările INSP referitor la faptul că "măsura carantinării nu şi-a atins scopul", la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizării aspectelor sesizate şi supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidenţă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia şi Ciugud.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si