Carantină prelungită în Constanţa. Cum a evoluat rata de infectare?

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat vineri de către prefectul județului Constanța, pentru a se vota prelungirea măsurii carantinării acestuia. Carantina se va prelungi după ce rata de infectare cu COVID-19 a rămas extrem de ridicată, în ciuda măsurilor impuse de autorități.

Author: Andreea Bolocan vineri 04 decembrie 2020 , 09:01

constanta prelungeste carantina coronavirus
Ce se va întâmpla cu orașul Constanța în următoarele două săptămâni[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Toate acestea rămân în vigoare pentru încă două săptămâni iar prefectul județului a anunțat că vor fi intensificate controalele forțelor de ordine

Constanța urma să iasă chiar vineri din carantină, dar acest lucru nu se va mai întâmpla. S-a ajuns la această măsură pentru că nu au scăzut cazurile de îmbolnăviri, rata de infectare pe municipiu fiind cea mai mare din țară, respectiv 10,54 de cazuri la mia de locuitori. Iar numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 318 noi cazuri și 14 decese din cauza COVID-19.

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că odată cu prelungirea măsurii carantinarii se vor intensifica filtrele și controalele. Cât privește scrutinul de duminică, autoritățile au anunțat că oamenii vor putea merge la vot fără să își mai completeze declarația pe proprie răspundere, ci doar în baza unui act de identitate.

Deși ar fi trebuit să scadă scadă, rata de infectare în municipiul Constanța a crescut, după două săptămâni de carantină. În ziua carantinării, 20 noiembrie, municipiul Constanța înregistra 9,35 cazuri la 1.000 de locuitori.

Citeste si: Țara care introduce noi măsuri de relaxare a populației cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Citeste si: Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, prezentată vineri

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 18.300 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 376 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În acest moment, sunt 479 de persoane internate, dintre care 468 din județul Constanța și 11 din alte județe.

În județul Constanța 5.471 de persoane se află în izolare la domiciliu

De asemenea, la nivelul județului sunt 5.471 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacte directe ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si