Jean Castex a anunţat noi măsuri de relaxare în Franţa și totodată, a declarat că autorităţile pregătesc deja planul pentru administrarea vaccinului anti-COVID. Astfel, premierul franței a specificat că lăcaşurile de cult îşi vor putea desfăşura activităţile cu public, doar cu condiţia distanţării sociale în interior. În plus, el a mai menţionat că vor fi permise evenimentele private, însă nu vor putea participa mai multe de şase persoane. Circulaţia persoanelor între regiuni va fi permisă, dar cu respectarea reglementărilor sanitare.

Premierul Franţei: ''Situaţia epidemică se îmbunătăţeşte''

''Situaţia epidemică se îmbunătăţeşte în Franţa. Numărul cazurilor pozitive se diminuează. Presiunile asupra spitalelor se ameliorează progresiv'', a declarat premierul.

Acesta a afirmat că vaccinarea va fi o parte importantă a luptei colective împotriva pandemiei de coronavirus. Vaccinul va fi gratuit în Franţa, potrivit mediafax.ro, citând Le Figaro.

''Vaccinul este rezultatul mobilizării inedite şi excepţionale a întregii comunităţi ştiinţifice mondiale pentru a răspunde la această pandemie. Acest efort de cercetare fără precedent a condus la peste o sută de proiecte. În următoarele zile şi înainte de 29 decembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului se va pronunţa asupra introducerii pe piaţă a vaccinurilor produse de companiile Pfizer şi Moderna'', a subliniat Jean Castex.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, prezentată vineri

Citeste si: Rafila: „Mă aştept ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese”

Premierul Franţei a anunţat semnarea a şase contracte pentru distribuirea vaccinurilor anticoronavirus

Pe de altă parte, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat în urmă cu câteva zile că restricţiile antiepidemice vor fi relaxate, iar carantina generală s-ar putea încheia pe 15 decembrie.

Sursa: Observator


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si