Care este cea mai bună universitate din România în 2018! Topul celor mai tari facultăţi de la noi

Clasamentul universităţilor din România 2018 a fost publicat de Asociaţia Cercetătorilor Ad Astra şi arată imaginea din acest an a instituţiilor de învăţământ superior, pe baza a 9 rankinguri internaţionale.

C.L., joi 13 decembrie 2018 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Clasamentul universităţilor din România 2018 este stabilit în funcţie de performanţele individuale din topurile internaţionale. Conform portalului edupedu.ro, pe primul loc se află Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe locul al doilea se află Universitatea din Bucureşti, iar pe al treilea este Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Anul acesta, 26 de universităţi româneşti de stat se află în acest clasament internaţional, dintr-un total de 54 de universităţi publice câte are România în prezent, spun autorii clasamentului.

De altfel, primele patru poziţii din Clasamentul universităţilor din România 2018 rămân constante în ultimii 3 ani.

Top10 în clasamentul universităţilor din România 2018

1. Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca
2. Universitatea din Bucureşti
3 Universitatea Politehnică din Bucureşti
4. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
5. Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj
6. Universitatea de Vest din Timişoara
7. Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti
8. Univeristatea de Medicină şi Farmacie  Grigore T Popa din Iaşi
9. Univeristaea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
10. Universitatea Transilvania din Braşov
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt... Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID? Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si