Care este cea mai potrivită dimensiune de narghilea?

Majoritatea persoanelor presupun că o narghilea mare reprezintă cea mai bună opțiune care poate asigura o experiență de fumat narghilea grozavă, gândindu-se că o narghilea mare poate asigura mai mult fum. Deși există unele diferențe între o narghilea mare și o narghilea de mici dimensiuni, aceste diferențe sunt adesea subtile și dificil de detectat.

Author: Diana Puiu marți 14 martie 2023 , 11:27

Care este cea mai potrivită dimensiune de narghilea?

Care este cea mai potrivită dimensiune de narghilea?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată ce trebuie să știți despre cum influențează dimensiunea calitatea experienței de fumat narghilea:

Dimensiunea nu influențează temperatura fumului

Când fumul iese din coductă și intră în vas, de obicei este foarte cald. Dacă ați atins vreodată vasul în timpul unei sesiuni de fumat, știți deja acest lucru. Fumul se răspândește în trei etape, și anume în vas, în apă și în conductă. Temperatura conductei, care este influențată de aerul din jur, răcește ușor fumul, însă temperatura apei este cel mai mare factor determinant pentru cât de cald sau cât de rece va fi fumul. Când fumul trece în apă, acesta este răcit la temperatura apei. Asta înseamnă că temperatura fumului din vas nu mai contează.

Citește și: Idei de cadouri care o vor surprinde primăvara aceasta

De asemenea, din cauza materialelor neconductoare folosite pentru conducte, temperatura acestora are un efect redus asupra vaporilor care trec prin ele. Ca rezultat, se poate concluziona că nici dimensiunea vasului și nici lungimea coloanei sau a furtunului nu au un impact semnificativ asupra temperaturii fumului. Nu contează dacă narghileaua este mare sau mică – temperatura fumului va depinde cel mai mult de temperatura apei. 

Dimensiunea nu dictează cât de ușor trageți fumul

Multe persoane presupun că o narghilea mai mare asigură o sesiune de fumat mai confortabilă, deoarece ar ajuta fumătorul să tragă mai ușor fumul. Când aerul se deplasează la o anumită distanță – de câțiva metri- lungimea canalului prin care circulă afectează forța de aspirație. În schimb, atunci când vorbim de o distanță mică de doar câțiva zeci de centimetri, lungimea conductei nu va avea cine știe ce efect asupra fumului pe care reușiți să îl trageți.

Citeste si: Papa Francisc a fost dus de urgență la spital! Cu ce probleme se confruntă episcopul Romei- kanald.ro

Citeste si: Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști- wowbiz.ro

Citește și: 2 puteri, 2 viteze, sute de modele: iată cum alegi respectivele motoare electrice!

Nu contează lungimea pasajului de aer, ci mai degragă lățimea sau deschiderea pasajului de aer. Lățimea pasajului de aer este determinată de diametrul conductei și de racordul conductei. Dacă toate aceste deschideri sunt mari, aerul poate trece prin ele fără rezistență și va fi necesară doar o mică forță de aspirație. În schimb, dacă aceste găuri sunt mici, se va produce o contracție a presiunii aerului atunci când încercați să trageți fum. Astfel, atât timp când deschiderile tulpinei, conectorilor furtunului și ale furtunului sunt aproximativ aceleași, veți reuși să trageți fum ușor, indiferent dacă utilizați o narghilea mare sau mică. O narghilea bună este realizată întotdeauna din piese 100% compatibile între ele, care asigură o bună circulație a aerului.

Dimensiunea nu influențează cantitatea fumului 

O altă presupunere greșită este aceea că o narghilea mare produce mai mult fum în comparație cu o narghilea mică. Cât de mult fum obțineți de la narghilea, depinde de mai mulți factori, inclusiv metoda prin care pregătiți bolul, calitatea tutunului pe care îl utilizați, tipul de cărbune și interacțiunea tuturor acestor elemente. Deoarece narghileaua transportă și filtrează doar fumul, se poate concluziona că înălțimea sa nu este esențială pentru cantitatea de fum generată.

Citește și: Doi români- reținuți în urma unui conflict spontan cu un spray iritant-lacrimogen

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Cu alte cuvinte, atât o narghilea mică, cât și o narghilea mare vor oferi aceleași rezultate, deoarece înălțimea și dimensiunea vasului au un efect redus asupra temperaturii fumului, cantității de fum și a ușurinței de tragere a fumului. Totuși, o narghilea mai înaltă poate reține în general mai multă apă și, prin urmare, va putea răci fumul mai bine și mai mult decât o narghilea mai mică. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si