Alexei este originar din Belarus. Acesta a fost militar al armatei din Ucraina opt ani, cu o perioadă în care nu a activat.
La două săptămâni după începerea luptelor, a fost accidentat grav, atunci când era într-o patrulă de recunoaștere în apropierea căreia a explodat un obuz rusesc. Alexei învață să meargă în acest moment cu o proteză în loc de picior.
Citeste si: Exerciții militare de amploare în Belarus, lângă granița cu Ucraina
"În urmă cu două sau trei săptămâni, aveam nevoie de două cârje- nu ca aceasta, ci cârje adevărate, pe care le pui sub brațe. Acum, mă descurc și fără. Pe asta o folosesc ca pe un baston." a declarat Alexei.
în prezent, Alexei antrenează recruți. Belarușii s-au alăturat forțelor armate ucrainene de la începutul războiului, încât au format un regiment complet.
După protestele din kiev, Alexei a venit în Ucraina
"Ucraina este una dintre ultimele țări libere rămase în spațiul fostelor republici sovietice. Dacă și-ar fi pierdut libertatea- dacă protestele de pe Maidan ar fi fost înăbușite- nu ar mai fi fost niciun viitor pentru regiune, nici pentru Ucraina, nici pentru Belarus "a declarat Alexei.
Mulți dintre belaruși au fugit în Ucraina în 2020, după ce președintele Alexander Lukașenko a înăbușit protestele izbucnite în toată țara.
Roscar a participat la protestele din Belarus
"Speram să îl putem înlătura pe Lukașenko de la putere pe cale pașnică. Dar, din păcate, speranțele noastre nu s-au împlinit, iar regimul este încă acolo. Misiunea mea este acum să fac tot ce pot pentru a doborî acest regim" a declarat Roscar.
"M-aș putea aștepta cel puțin la o condamnare pe viață, iar în cel mai rău caz, la execuție.
Pentru participarea mea la proteste, m-ar putea acuza de extremism, iar acum, pe deasupra, aș fi acuzat că sunt mercenar în război" a declarat Roscar.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro
Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro
Opiniile din partea liderilor sunt diferite. Aceștia sunt uniți de opoziția lor față de regimul din Belarus. În 2014, Alexei s-a alăturat pentru prima dată Batalionului Azov, format din naționaliști de dreapta. Din februarie, face parte din regimentul Belarus și spune despre el că este naționalist.
"Naționaliștii belaruși vor să trăiască într-o țară liberă. Forma de guvernământ- democrație sau altceva- nu este atât de importantă.
Important este ca oamenii să poată alege și să se dezvolte așa cum doresc. În acest moment, nu există nicio oportunitate de dezvoltare în Belarus" a declarat Alexei.
Alexei își începe diminețile cu fizioterapie. Corpul său învață să își păstreze echilibrul fără ajutorul piciorului stâng. La un moment dat va primi o proteză nouă controlată electronic.
Alexei s-ar întoarce pe front dacă ar fi capabil
"Nu voi mai putea să mă întorc în serviciul activ, ca înainte. Dar sunt multe misiuni pe care le poți face pe front, la diferite tipuri de arme. Dar nu voi mai putea lupta în fosta mea unitate. Din punct de vedere fizic, acest lucru nu mai este posibil."
Acesta continuă să se antreneze. Este nevoie de mult timp până când se va duce iar pe front.
Citeste si: Rusia, atac cu arme interzise în Marea Neagră, după retragerea din Insula Șerpilor
Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro
Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro
Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro