Rusia, atac cu arme interzise în Marea Neagră, după retragerea din Insula Șerpilor

Rusia reacționează agresiv în Marea Neagră după ce a fost forțată să își retragă soldații din Insula Șerpilor. Armata ucraineană acuză forţele ruseşti că au lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor, transmite presa internațională.

Author: Sorin Negru sâmbătă 02 iulie 2022 , 07:53

rusia insula serpilor

Rusia, atac cu bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor, în nord-vestul Mării Negre

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Atacul aerian al Rusiei asupra Insulei Șerpilor, cedată cu o zi mai devreme, a avut loc vineri seara, după cum susțin autoritățile ucrainene.

Citeste si: Vladimir Putin anunță integrarea Rusiei cu Belarusul lui Lukașenko

Într-o înregistrare video postată de oficialii ucraineni, se vede un avion zburând deasupra Insulei Şerpilor şi lansând cel puţin două bombe care îşi lovesc ţintele, lăsând în urmă dâre albe pe cer, un semn distinctiv al bombelor cu fosfor.

Șeful statului major de la Kiev: "Rusia nu îşi respectă propriile declaraţii" 

"În jurul orei 18.00, forţele armatei ruse au efectuat în două rânduri un atac aerian cu bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor", a postat pe Telegram şefului statului major ucrainean, Valerii Zalujnii, acuzând Moscova "că nu îşi respectă propriile declaraţii".

Citeste si: VIDEO- Bilanțul crește la 19 morți, inclusiv 4 copii, după atacul cu rachete al Rusiei asupra Odesei. Sanatoriul distrus aparține Republicii Moldova

Cu o zi în urmă, armata rusă a anunţat că s-a retras de pe acest teritoriu strategic "în semn de bună voinţă", după ce "şi-a îndeplinit obiectivele fixate".

"Singurul lucru în care duşmanul e coerent este precizia sa constantă de lovire", a mai spus Zalujnii.

Armele cu fosfor, interzise împotriva civililor

El şi-a însoţit mesajul cu o înregistrare video în care se vede un avion zburând deasupra Insulei Şerpilor şi lansând cel puţin două bombe care îşi lovesc ţintele, lăsând în urmă dâre albe pe cer, un semn distinctiv al bombelor cu fosfor.

Armele cu fosfor sunt arme incendiare a căror utilizare este interzisă împotriva civililor, dar nu şi împotriva ţintelor militare, în virtutea unei Convenţii semnate în 1980 la Geneva.

Citeste si: Președintele Turciei, apel pentru reluarea negocierilor dintre Rusia și Ucraina

Kievul a acuzat Moscova că le-a utilizat în mai multe rânduri de la sfârşitul lui februarie, inclusiv împotriva populaţiei civile, ceea ce armata rusă a respins categoric.

Joi, armata ucraineană şi-a exprimat satisfacţia pentru că i-a forţat pe ruşi, „incapabili să reziste” tirurilor de artilerie, să abandoneze Insula Şerpilor, aflată în nord-vestul Mării Negre.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si