Care este prima școală din București care trece la cursuri online din cauza numărului ridicat de infectări COVID. 41 de elevi și 11 profesori, confirmați pozitiv

Colegiul Național Ion Luca Caragiale este prima unitate de învățământ din Capitală care își mută activitatea didactică integral online, pentru o perioadă de 10 zile. 11 profesori și 41 de elevi ai colegiului au fost confirmați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2.

Author: Alexandra Costea vineri 21 ianuarie 2022 , 16:36

Care este prima școală din București care trece la cursuri online din cauza numărului ridicat de infectări COVID. 41 de elevi și 11 profesori, confirmați pozitiv

Care este prima școală din București care trece la cursuri online din cauza numărului ridicat de infectări COVID. 41 de elevi și 11 profesori, confirmați pozitiv

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

,,Colegiul Național I.L. Caragiale va desfășura activitate online pe art. 6 din ordinul comun. Cu aprobare DSPMB și ISMB, prin hotărâre CMBSU", menționează Inspectoratul Școlar al Municipiului București, conform Hotnews. În vigoarea hotărârii, elevii vor trece la ore online de marți 25 ianuarie până miercuri, 2 februarie, ziua de luni, 24 ianuarie, fiind zi liberă.

Noua hotărâre comună a ministerului Educației şi ministerului Sănătății prevede că o unitate școlară care trece integral în sistemul online timp de 10 zile atunci când cel puțin jumătate din numărul claselor au activitatea fizică suspendată, ca urmare a faptului că s-au înregistrat trei cazuri confirmate într-un interval de șapte zile în rândul elevilor. Pe de altă parte, decizia ca o școală să treacă online poate fi luată și ca urmare a îmbolnăvirilor în rândul profesorilor.

Citeste si: VIDEO| Alerta specialiștilor în nutriție: hot dog-ul, o bombă nocivă pentru organism

Când se închid școlile în Capitală și când se vor relua cursurile în format fizic

La apariția a trei cazuri de COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe, cursurile se vor desfășura online pentru următoarele 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treile caz.

La data suspendării cursurilor în 50% dintre clasele sau grupele unei unități de învățământ, aceasta va suspenda prezența fizică la nivelul întregii unități, pentru 10 zile.

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Măsură suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.

În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile cu prezența fizică pentru clasa în care au fost confirmate cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

Elevii din schimbul următor continuă cursurile cu prezența fizică după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasa.

Preșcolarii sau elevii care au interacționat în mod frecvent cu un caz confirmat vor fi carantinati, astfel:

 

  • 10 zile cei nevaccinați sau care n-au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, respectiv
  • 5 zile cei vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.
  • Aceștia vor continua cursurile în sistem online.

 

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în cazul decesului Laurei Roșca! DJ Lalla nu era singură pe plajă în momentul tragediei! Imaginile surprinse de camera video dau peste cap ancheta- kfetele.ro

Citeste si: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunță conducerea unității de învățământ /instituției conexe care va infonna DSP/DSPMB. În urma anchetei epidemiologice DSP/DSPMB va stabili care sunt contactii direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ.

Citeste si: Cât combustibil fură șoferii STB din autobuze?! Adrian Criţ, director STB: „Furturile de combustibil sunt la ordinea zilei”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si