Hot dog-ul, bombă nocivă pentru organism

Un studiu realizat asupra hot dog-ului ne arată faptul că o singură astfel de gustare conţine mai multe elemente nocive, care, din nefericire pentru consumatori, nu sunt afişate nicăieri, întrucât, de cele mai multe ori, hot dog-ul este un produs servit cald, gata de mâncat.

Sorin Mierlea, președinte InfoCons: „Un astfel de crenvusti poate să aibă doar 10% carne de porc.

Poate să ajungă cu 200% mai multă sare într-un astfel de produs decât trebuie să consumăm într-o singură zi, să avem până la 27 de aditivi.”

Citeste si: Alimentele pe care nutriţionistii nu le mananca niciodata: „Sunt asociate cu inflamaţia cronica si riscul crescut de cancer“

Astfel, specialiştii au calculat că după ce mâncăm un hot dog, pentru ca organismul nostru să poată procesa toată cantitatea de sare, nu ar trebui să mai punem niciun gram de sare în gură timp de 3 zile. De asemenea, o persoană nu ar trebui să consume mai mult de 5 aditivi la o masă sau o gustare. La un simplu calcul, o persoană cu un număr maxim de 5 mese plus gustări pe zi, nu ar trebui să consume mai mult de 25 de aditivi alimentari.  

„Îi consider nesănătoşi, prea procesaţi. ”

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu- wowbiz.ro

„- Nu sunt făcuţi din ce trebuie făcuţi.

- De ce credeţi, totuşi, că lumea îi consumă?

- Probabil de poftă sau nu ştiu ce conţin.”

Citeste si: Le consumam in fiecare zi, dar nu stim ca sunt cancerigene. Inlocuieste-le cu altceva de urgenta!

Avertismentul specialiștilor

Însă, nu doar lipsa de informare îi împinge pe mulţi români să-şi potolească foamea cu un hot dog.

Însă, specialiştii trag un semnal de alarmă că ar trebui să căutăm alternative la produsele nesănătoase.

Sorin Mierlea, președinte InfoCons: „Dacă nu înţelegem 3-4 termeni din eticheta respectivă, glutamat nu ştiu de care, lăsăm produsul şi cumpărăm liniştiţi un alt ptodus.”  

Citeste si: Acest aliment cauzeaza patru tipuri de cancer! Nu-l mai consuma niciodata!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite anual, dacă nivelul de consum global al sării ar scădea la cantitatea recomandată de 5g pe zi.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si